Paunvere kohal hõljub taas filmimehe vaim

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse kirik ja rahvamaja
Palamuse kirik ja rahvamaja Foto: www.palamuse.ee

Palamuse tähistab sel nädalavahetusel rahvakirjanik Oskar Lutsu väikevenna Theodori 115. juubelisünnipäeva koos filmide näitamisega. Filmipäeva peetakse selles kandis juba 16. korda.

Lisaks traditsioonilisele lahtisele lühifilmide konkursile, mille žüriis on sel aastal filmiekspert Jaak Lõhmus, Peter Murdmaa kinoliidust, animarežissöör Meelis Arulepp ning filminõunik Edith Sepp, pakutakse vaatamiseks ka teisi põnevaid filme, teatas Palamuse muuseum.

Üheks neist võiks pidada näiteks tudengi-Oscari pälvinud Tanel Toomi teost «Esimene piht» ning 2010. aastal filmiajakirjanike poolt parimaks eesti filmiks tunnistatud animafilmi «Taevalaul».

Theodor Lutsu filmipäevade üks korraldaja Arne Tegelmann lisas, et uuendusena on kavas tänavu, kuid plaanis ka edaspidi hakata vaatajatele näitama Pärnu filmifestivali ja Eesti Filmi Päevade programmist pärit filmivalikut.

«Sünniaastapäev on muide ka Grigori Kromanovil, kel oleks täitunud tänavu 85. eluaasta,» viitas Tegelmann. Tema filmidest tuleb linastusele «Põrgupõhja uus vanapagan», mille juures oli ta kaasrežissööriks.

Sel aastal mahub Palamuse rahvamajas korraldatav programm ära ühele päevale, mille avalöök antakse 13. augustil kell 12.30 ning mille viimane filmiblokk jõuab publiku ette kell 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles