Politseis ootavad omanikke kümned rahakotid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperimendi käigus ei saadud tagasi veerand kaotatud rahakottidest.
Eksperimendi käigus ei saadud tagasi veerand kaotatud rahakottidest. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tartu politsei käes on hoiul kümmekond leitud rahakotti, mille omanikud on teada.

Politsei- ja piirivalveameti kodulehel olevast leitud esemete andmebaasist selgub, et lisaks arvukatele autovõtmetele, lapsevankritele ja jalgratastele on leitud esemete seas üksjagu rahakotte, mille omanikud on politseile teada.

Lõuna prefektuuri kinnitusel teavitavad nad leitud eseme leidmisel omanikku ja kui näiteks rahakoti omanikuga pole võimalik ühendust saada, siis läheb see aastaks ajaks lattu hoiule.

Küsimusele, miks on leitud eesmete seas ikkagi nii palju tuvastatud omanikega rahakotte, vastas Tartu konstaablijaoskonna vanemspetsialist Eva Arbeiter, et laos on hoiul ka selliseid rahakotte, mille omanikke on teavitatud, kuid inimesed ei suvatse neile järele tulla.

«Siiski, esineb tõepoolest juhtusid, kus politseile on leiu omanik teada, ent temaga ühendust pole saada võimalik (muutunud kontaktnumber, elukoht jne),» nentis ta.

Ta lisas, et kuigi politsei ei pruugi isikuga ühendust saada, on inimestel siiski võimalik politsei kodulehekülge sirvides leidude andmebaasist näha, et talle kuuluv ese on leitud, ja sellele järele tulla.

Eelmisel nädala oli politsei leiutud esemete andmebaasis info K. Pallandi, K. Reili, M. Laatsi, K.E. Niemineni, A. Furmanjuki, K. Arolepa, L. Tarto, L, Loki, A. Piterimovi, V. Laidvee, T. Kilgi, A. Põdra, J. Kirdi ja J. Sevastjanovi rahakottide kohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles