Rekordilise sademetehulgaga Mustvee pääses suurematest kahjudest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus  Tallinnas Tuukri tänaval.
Uputus Tallinnas Tuukri tänaval. Foto: Peeter Langovits

Kuigi Mustvees sadas pühapäeval alla rekordiline kogus sademeid linna ajaloos (73,1 mm), pääses linn suurematest üleujutustest ja Tallinnas nähtud kahjudest, kus keldrid uputasid ja mitmed autod vajasid puksiiri abi.

Mustvee linnapea Urmas Laur ütles Postimees.ee’le, et erilisi kahjusid suur vihmasadu linnale ei tekitanud. Linnavõimu poole on pöördunud vaid üks vanaproua, kelle maja asub jõe kaldal ning kelle krunt vihma tõttu kõige enam kannatada sai.

Kui Tallinnas suleti laupäevase uputuse ajal sadama kandis mitmeid tänavaid, siis Mustveel olid kõik tänavad sõitmiseks avatud.

Mustvee linnavalitsuse majandus- ja arendusnõunik Peeter Saul lisas, et tänavatel oli suur sademete hulk küll näha, kuid äravoolujuhtimissüsteem õigustas end ning märkimisväärset uputust ei tekkinud. «Eks korraga tuli väga palju sademeid alla, mis mõnel pool lõhkus ka pinnast,» tunnistas Saul. Fotosid Tallinna tabanud uputusest nägi Saul internetist ning tõdes, et nähtu oli päris karm.

Viimane ööpäeva suurim sajuhulk mõõdeti Mustvee kandis 1987. aasta 7.augustil (59,3 mm). Tallinn-Harku ilmajaamas mõõdeti 30.juulil sajusummaks 81,4 mm. Ka sel juhul oli tegemist piirkonna rekordiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles