Jaani kirikus kuuleb teisipäeviti muusikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Augusti lõpuni on igal teisipäeval kell 21 Tartu Jaani kirikus võimalik nautida muusikat.
Kontserdisarja «Tornimuusika» alustas eelmisel nädalal Inboil. Korraldaja ja Jaani kiriku tegevjuht Juhani Jaeger ütles, et algus sai tehtud täpselt nii, nagu plaanis oli. «InBoil laulis oma autorilaule ning oli selline vaikne ja intiimne õhkkond,» rääkis ta.


Jaeger iseloomustab kõiki kontserte unikaalsetena, sest kattuvat stiili ei ole. Esinejate valikul on rõhutud autorilauludele ja etnomuusikale, mis sobivad hubase atmosfääriga.

Homme esinevad Aleksander Sünter (pildil), Sulev Salm, Toomas Jõks ja Margus Tammemägi etnorokki viljelevast ansamblist Oort. «Esitusele tuleb selline pisut mõtisklev muusikaline improvisatsioon,» selgitas Sünter. Ta lisas, et mõned lood on Oorti repertuaarist ja mõned tema enda kirjutatud.

Tulevastel kontsertidel astuvad üles Johansonid, Katrin Pärn koos InBoiliga, Triinu Taul, Veiko Tubin ja Juhani Jaeger ning Ott Kaasik ansamblist Vin­­land.

Kontserdid toimuvad kirikutornis paikneval orelirõdul ja sinna mahub korraga 50 inimest. Publikul avaneb võimalus teha ka hilisõhtune külastus Jaani kiriku vaateplatvormile ajal, mil see on tavaliselt suletud.

kas teate?

Kirikukontserdid
• Teisipäeviti augusti lõpuni kell 21 Jaani kiriku tornis orelirõdul.
• Korraldajad soovitavad pileti broneerida e-kirja teel, sest ühele kontserdile mahub vaid 50 inimest.
• 26. juulil esineb ansambel Oort eesotsas Aleksander Sünteriga, järgmisel nädalal Johansonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles