Juunioride meistriks kestvusratsutamises sai Kairit Kalbre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestvusratsutamise juunioride Eesti meistrivõistluste finišisirge.
Kestvusratsutamise juunioride Eesti meistrivõistluste finišisirge. Foto: Külli Tedre.

Möödunud nädalavahetusel Jõgevamaal Patjalas peetud juunioride Eesti meistrivõistlustel kestvusratsutamises sai uueks tiitliomanikuks Kairit Kalbre hobusel Ecuador Baff.

Võistlus peeti distantsil 70 kilomeetrit.

Juunioride arvestuses võistelnud viis paari saabusid finišisirgele ühtse grupina täisgalopis. Vaatemängulist võidusõitu juhtis kerge edumaaga Kairit Kalbre Ecuador Baffil, keda jälitanud Siim Laur Filly-Bellal siiski püüda ei suutnud ning pidi leppima hõbemedaliga. Pronksile võitles end Keiu Oras hobusel Frank-Fränk. Võitja aeg oli 4:42:25, keskmine kiirus 14,87 kilomeetrit tunnis.


Lisaks juunioride meistrivõistlustele peeti Patjalas 70 kilomeetrisel distantsil ka Tartu linna meistrivõistlused, mille võitis Egle Kalev hobusel Memphis. Teiseks tulid Keiu Oras ja Frank-Fränk, kolmandaks Berit Truuts ja Amanda.


Kestvusratsutamine on hobuse kiirus - ja vastupidavusvõistlus, mis paneb proovile ratsaniku oskused maastikul ratsutamiseks ning hobuse õigesti käsitlemiseks. Hobustele tehakse distantsi jooksul mitu veterinaarülevaatust ja ainult need hobused, kes läbivad veterinaarkontrolli edukalt, saavad teekonda jätkata ja lõpus arvessemineva tulemuse.


Võistluse kõigi tulemustega saab tutvuda veebilehel: http://www.hobumaailm.ee/?page=37&m=7&y=2011&id=631
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles