SUVEPILT: Europeade ja hansapäevad vallutavad linna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu hingab täna algavate hansapäevade ja kolmapäeval alanud rahvakunstifestivali Europeade rütmis. Melu oli täies hoos juba eile pärastlõunal, kui Tartu Postimehel õnnestus kohtuda Itaalia keskosast L’Aquila provintsist pärit koorilauljatega.

Gran-Sasso koor (pildil vasakult koori liikmed Alessandra Ligas, Bernadette Pizzoferrato, Marco Randazzo, Barbara Bologna ja Giacomo Iafrate) on Europeade’il käinud üle 20 aasta, kuid iga aasta on neile justkui uus, sest alati kohtutakse uute inimestega üle Euroopa.

«Meile ongi see uute paikade avastamise moodus, sest me ei tule siia nagu turistid, » rääkis Barbara Bologna (kollase pearätikuga). Itaallased saabusid Tartusse esimest korda elus kolmapäeva hilisõhtul. «Me ei saa veel päris täpselt aru, mis koht see on, aga tundub meie riigist erinev – nii arhitektuuri kui ka inimeste poolest,» lisas Bologna.

Festivali ava- ja lõppkontserdid on Tartu laululaval, kuid rahvakunsti saab nautida ka igal sammul kesklinnas – näiteks raeplatsil, ülikooli, kaubamaja või Jaani kiriku juures. Kel rahvatantsud vaadatud ja laulud kuuldud, saab minna uudistama hansapäevade muinasaegset jõelinna, hansaaegset jaanilinna, raua-, teadus-, laste- või maalinna.

Ajastute ühenduspunktiks on ikka Raekoja plats, kus saab vahelduseks jalgu ja silmi puhata. Tänasest pühapäevani kestab linnas ka festival Klaaspärlimäng, mil kõlavad kontserdid Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles