Tartlane sõitis end maailmameistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Kalder
Sten Kalder Foto: SCANPIX

«Medal tuleb,» oli Eesti Veemoto Liidu president Vahur Joala esimese võistluspäeva õhtul kindel. Aga mis värvi? Kellele? Eestlasele?


Viljandis nädalavahetusel peetud veemoto maailmameistrivõistlustel olid paadiklassi OSY-400 ajasõitudes kaks kiireimat Erko Aabrams ja teisena tartlane Sten Kalder . Neile järgnes USA piloot Billy Allen.

Tuul oli kõva ja nii oodati õhtul kella kuueni, et selle paadiklassi 18 tipp-pilooti saaks võistlustega alata. Esimeses stardis suudeti sõita vaid üks ring, kui üks poolakaist tegi finišijoonel uperpalli. Kordusstardis said Eesti piloodid kolmikvõidu. Võitis Aabrams Kalderi ees.

Kolmas oli Annika Suuk. Sama edu korrati ka teises stardis. Kalderile järgnesid Suuk ja Algo Kuus Tallinnast.

Sellist edu pole Eesti piloodid selles paadiklassis kunagi varem saavutanud.
Paadiklassi T-550 MMil Viljandi järvel võistles 21 pilooti. Kõvas tuules ja tugevas lainetuses lagunesid nii mitmegi võistleja paadid.

Pärast esimest starti oli katki koguni kolm paati ning Poola väga edukad kaksikvennad Gembiakid teises sõidus ei osalenudki. Rasketes oludes suutsid korralikult sõita venelased, kellest esimeses sõidus lõpetas esinelikus koguni kolm.

Viljandi mees Aivar Kommisaar, kes osales võistluste suurepärasel ettevalmistusel, langes esimeses sõidus liidrikohalt viiendaks. Teises stardis oli ta kolmas.

Teine päev selgitas lõpptulemuse. Kalder võitis kolmanda sõidu, põhikonkurent Aabrams oli kolmas. Neljas sõit pidi kõik otsustama.  Kalder võitis. Meil on maailmameister.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles