Lennuakadeemia saab kooli alguseks valmis

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuakadeemia uus hoone Ülenurmel.
Lennuakadeemia uus hoone Ülenurmel. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki Ülenurmel lennuakadeemia uues majas on paljud ehitustööd veel pooleli, usuvad akadeemia juhid, et 1. septembrist on võimalik õppetööga normaalselt algust teha.


«Ehitaja on meile lubanud, et annab 22. augustiks maja üle,» rääkis lennuakadeemia haldusdirektor Priit Mootse. «Augusti tagumine ots ongi planeeritud kolimiseks. Oleme omakorda lubanud maaülikoolile vabastada Kreutzwaldi tänava ruumid 1. septembriks.»

Lennuakadeemia 3000-ruutmeetrise hoone algne ehitustähtaeg oli 5. aprill, kuid see kaotas kehtivuse, kui ehitajate tandemist Arco Ehitus – Kristiine Ehitus sattus teine kelmuse paragrahvi alusel kriminaaluurimise alla.

Arco Ehitus võttis kõik kohustused oma õlule, nagu sündis ka maaülikooli tehnikamaja ehitusel.
Priit Mootse sõnutsi tegi Kristiine Ehituse kõrvalejäämine ehitusgraafiku mõistagi pingeliseks, sellest johtuvalt tõotab stressi ka kolimine.

«Olime ju arvestanud, et meil on enda sisseseadmiseks aega ligi viis kuud, aga nüüd jääb võib-olla viis päeva,» kõrvutas Mootse.

Ta sedastas, et ilmselt ei saa 22. augustiks, ka mitte 1. septembriks kogu koolihoone viimse detailini valmis. Millises hooneosas tuleb veel septembris töösabasid üles korjata, ei osanud Mootse eile kindlalt öelda, kuid arvas, et nullkorruse võimlas ja pesuruumides. Ehituskulu jääb algul kokku lepitud kolme miljoni euro piiresse.

«Arvestades olukorda, kuhu Arco Ehitus kukkus, on nad hästi tublid olnud,» kiitis Mootse. «Tulin just ehituselt, seal käib tõsine töö. Mehi oli objektil pealt saja, käib parketipanek ja plaatimine, väljas äärekivide panek ja paigaldatakse ventilatsiooniseadmeid.»

Osaliselt on lennuakadeemia siiski juba Ülenurmele kolinud: Tartu lennujaama ehitatavast uuest angaarist hõivab akadeemia kolmandiku õhusõidukite hoolduse eriala õpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles