Politsei tabas Lõuna-Eestis 37 joobes juhti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

 Lõuna Prefektuuri politseinikud pidasid nädalavahetusel kinni 37 alkoholijoobes sõidukijuhti, nendest koguni 14 olid nii tugevas joobes, et nende suhtes algatatakse kriminaalasi.


Politsei korraldas nädalavahetusel Lõuna-Eesti maakondades mitu reidi «Kõik puhuvad» alkoholi piirmäära ületanud sõidukijuhtide väljaselgitamiseks.
 
Kõige ulatuslikum nendest oli laupäeva, 9. juuli õhtul ja ööl vastu pühapäeva Põlvamaal Värska vallas Treskil, kus Setomaa rahvas pidas oma jaanipäeva.
Põlva politseijaoskonna patrullteenistuse vanem, politseileitnant Arvo Turba: «Varasematest kogemustest teadsime, et sinna tuleb väga palju rahvast ning seepärast otsustasime päris suurte jõududega kohal olla ja teha ennetustööd, et vältida tõsiste ja kurbade tulemustega liiklusõnnetusi. See meil ka õnnestus. Kahjuks oli neli sõidukijuhti, kes meie kohalolekut millekski ei pidanud ja ikkagi purjuspäi rooli istusid. Nendest kahel tuvastati koguni kriminaalne joove. Üldse kontrollisime erimeetme käigus 446 sõidukijuhti ja pidasime kinni 13 õiguserikkujat ning seda on palju.»
 
Päris murettekitava tulemuse andis reid reede, 8. juuli õhtul kella 18-20 Elva linnas Valga maanteel. Seal kontrolliti 248 sõidukijuhti ning peeti kinni kaks alkoholi piirmäära ületanud juhti ning kaks kriminaalses joobes juhti. Tabati ka üks sõidukijuht, kellelt juhtimisõigus oli juba varem ära võetud.
 
Laupäeval, 9. juulil kella 9-10 kontrolliti Viljandis Uuel tänaval 406 sõidukijuhti ning peeti kinni neli alkoholi tarvitanud  juhti.
 
Esmaspäeva, 11 juuli varahommikul toimus „ Kõik puhuvad“ korraga kolmes maakonnas:
 
Viljandis Riia maantee lõpus kontrolliti esmaspäeva varahommikul kella 7.30-st 8.30-ni 265 sõidukijuhti ja tabati üks alkoholi tarvitanud juht.
 
Võrus Kose teel kontrolliti samal ajal 245 sõidukijuhti ja peeti kinni kolm alkoholi tarvitanud  juhti.
 
Valgas kontrolliti samal ajal 258 sõidukijuhti Jõhvi-Tartu- Valga maanteel kohe linna piiril ja peeti kinni üks alkoholi tarvitanud juht.
 
Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar: «Lisaks reididele tegid oma tööd hästi ka igapäevased politseipatrullid ja nii see nädalavahetuse murettekitav üldnumber saigi: 37 alkoholijoobes juhti, nendest koguni 14 kriminaalses joobes.
Politsei planeerib joobes juhtide tabamiseks  edaspidi oma tegevusi rohkem kõrvalteedel ja väljaspool  suuremaid asulaid. Kui inimesed muidu aru ei saa, siis tuleb nendeni läbi kontrollreidide viia teadmine, et  alkohol ja sõiduki juhtimine ei sobi kokku.»
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles