Kohus saatis roolijoodiku kaheks aastaks vangi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja


Tartumaal tabati kolmandat korda autoroolist üle 1,5-promillises joobes 20-aastane noormees. Tartu Maakohus karistas teda  kaheaastase reaalse vangistusega, mis hõlmas ka varasemaid kandmata karistusi.


 Saatuslikuks said mehele jaanipäevad. Esimest korda tabati noormees joobes olekus rooli tagant möödunud aasta jaanipäeva hommikul Tartus Ringtee tänaval.  Kuivõrd üle 1,5 promillise joobeastme puhul on tegemist kriminaalkuriteoga, määras kohus talle karistuseks 3 kuud vangistust  tingimisi 18 kuu pikkuse katseajaga ning lisakaristusena võeti temalt mootorsõiduki juhtimise õigus kuueks kuuks.

Karistuse kandmise ajal, käesoleva aasta jaanipäeva varahommikul tabati noormees Ülenurme alevikus uuesti roolist joobeseisundis. Selle eest karistas kohus teda 540 tunni üldkasuliku tööga ja mootorsõiduki juhtimise õigus võeti temalt üheks aastaks.  7. juuli hommikul oli mees Tartus Sõbra tänaval autoroolis taas joobes, ta toimetati arestimajja kainenema ning sealt edasi kohtusaali karistust ootama.


Prokuratuuri hinnangul on nii vastutustundetu käitumine üliohtlik nii noormehele endale kui ka kõigile teistele ning prokuratuur taotles karistuseks reaalset vangistust koos varasemate karistuste täitmisele pööramisega.
 
Kokkuleppemenetluses karistas kohus 8. juulil noormeest joobes ja juhtimisõiguseta juhtimise ning varasema kohtuotsuse tahtlikult täitmata jätmise eest liitkaristusena kaheaastase reaalse vangistusega ja sõiduki juhtimisõigus võeti temalt kaheks aastaks. Lisaks tuleb tal tasuda riigi tuludesse sundraha.


 Lõuna Prefektuuri Tartu kriminaaltalituse juhi Ain Balderi sõnul näitab antud juhtum ilmekalt, et hoolimata varasemast karistusest ei andnud noor inimene endale aru, et joobes olekus rooli taha istumine võib olenevalt joobe astmest olla tõsine kuritegu, mille eest minnakse aastateks  reaalselt vangi. «Ma väga loodan, et sõidukijuhid teevad siit omad järeldused,» nentis Balder.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles