SUVEPILT: värsked kutsealused suundusid ajateenistusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamikul tulevastest erialaspetsialistidest, allohvitseridest ja reservrühmaülematest tuleb sõdurileiba maitsta 11 kuud.
Enamikul tulevastest erialaspetsialistidest, allohvitseridest ja reservrühmaülematest tuleb sõdurileiba maitsta 11 kuud. Foto: Sille Annuk

Eile hommikul kogunes Tartus kaitseressursside ameti ette hulk kutsealuseid, et nimekirja järgi asuda suurtükiväe-, pioneeripataljoni ning Viru ja Kuperjanovi jalaväepataljoni poole teele. Enamikul tulevastest erialaspetsialistidest, allohvitseridest ja reservrühmaülematest tuleb sõdurileiba maitsta 11 kuud.



«Aktiivne puhkus, sotsiaalne suhtlusringkond kindlasti avardub, tuleb näha selles mõttes võimalusi, mitte takistusi,» rääkis eile Kuperjanovi pataljoni suundunud Siim Mihailov (pildil). «Kui sul vabal ajal pole seal midagi teha ja soiud, et igav, igav, siis sa oled ise ka igav vend.»

Vabatahtlikult väkke läinud noormees soovib enda sõnul teenida just Kuperjanovi pataljonis, kuna seal on varem käinud enamik sõpru ning sel on soliidne maine.

Äsja ülikooli lõpetanud Mihailov pidas suurimaks varjuküljeks seda, et koju jääb maha muretsev naine (pildil). «See on üks osa meesterahva elust Eestis, tuleb kohaneda, leppida ja edasi elada, mis seal ikka,» ütles ta.

Vastne kutsealune pooldaks ise seda, et süsteem oleks paindlikum ning ka naised väeteenistusega seotud. «See ei ole mingisugune võrdõiguslikkus ega midagi,» selgitas ta.

Noormehe sõnul on ülimalt tähtis tsiviiltoetus, seega sobiksid naised näiteks tagalasse või taastusravihaiglatesse. «Seal ei oleks vaja mingit karmi korda, õpid seal meditsiini, ja kui sa pead midagi õppima, siis kuidas sa saad öelda, et see pärsib, eks see midagi ikka arendab.»

Esmaspäeval alustas ajateenistust 140 Tartumaalt pärit noormeest. Täna ootab kaitseressursside amet veel üle saja kutsealuse, kes lähevad teenima logistikapataljoni, staabi- ja sidepataljoni ning mereväebaasi. Kaitseressursside amet kutsus sel nädalal ajateenistusse üle Eesti 1625 kutsealust, see on tänavuse aasta suurim ajateenistusse värbamine.

Eestis toimub igal aastal kolm ajateenistusse kutsumist – jaanuaris, juulis ja oktoobris. Jaanuari ja juuli kutsealuste tulevane ametikoht eeldab 11-kuulist ajateenistust. Oktoobris kutsutakse kaheksaks kuuks teenima üksuste reakoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles