Ajateenistust alustab üle 1600 noormehe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormehed 4. juulil 2011 ajateenistusse minemas.
Noormehed 4. juulil 2011 ajateenistusse minemas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suur osa sel nädalal üle Eesti aega teenima asuvast 1625 noormehest jõudis täna oma väeosadesse, tegu on aasta jooksul suurima ajateenistusse kutsumisega.

Kuperjanovi pataljonis hakkab neil päevil aega teenima 374 kutsealust, neist umbes 80 kogunes täna hommikul pataljoni väravasse, et jätta 11 kuuks hüvasti väravataguse eluga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sel ajal kui tänased tulijad käisid uues kasarmus nagu vasikad uue värava ümber, said eile väravast sisse astunud juba tunda kuperjanovlaseks saamise täit võlu.

«Esimese kahe päeva põhjal on väga raske põhjalikku ülevaadet anda, aga üldiselt on hea - süüa saab hästi, hommikuvõimlemist saime teha ja kõik on täitsa okei,» kinnitas reamees Hans Kristjan Pikani.

Kuperjanovi pataljoni ülem, major Maidu Allikas ütles, et meeste rõõmsaid nägusid vaadates ootavad nad tulevastelt sõduritelt igati motiveeritud ja head suhtumist kaitseväkke ja teenistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles