Kalju Komissarov lavastab jantliku loo

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarov vastas küsimustele Hansahoovi teatris Tartus.
Kalju Komissarov vastas küsimustele Hansahoovi teatris Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees


Hansahoovi teatris Tartus valmib lavastaja Kalju Komissarovi käe all pööraseks suvelavastuseks nimetatud jantlik «Pulmatrall», mille on kirjutanud Aapo Ilves. Tegelased kõnelevad üsna rohkesti lõunaeesti keeles, mis Komissarovit ümbritses tema esimestel eluaastatel.


Meelelahutuslikke suvelavastusi on Hansahoovis Aleksandri tänava lõpus etendatud aastast 2006. Komissarovi hinnangul sobib see koht niisuguse materjali mängimiseks ideaalselt. Ta on näinud ka sealsamas Hansahoovi teatris kuu tagasi esietendunud Ardi Liivese komöödiat «Mees kirjus ülikonnas», mille lavastajaks on Eero Spriit.


«Ardi Liives ei võinud uneski näha, et kunagi on Eestis niisugune hoov, kuhu saab ilma järjekorrata sisse õlut jooma,» ütles Komissarov. «Nõukogude Eestis pidi kuhugi kõrtsi pääsemiseks läbima alanduste kadalipu, toppides šveitserile kolmekat.»
Võrreldes Ardi Liivese komöödiat «Mees kirjus ülikonnas» Aapo Ilvese «Pulmatralliga» märkis Komissarov, et Ilves on oma teksti kirjutanud Hansahoovis etendamiseks ja ta teadis seda etenduskohta hästi. «Liives on tõstetud sellesse ruumikonteksti,» ütles Komissarov. «Juba see on vahe, rääkimata muudest asjadest.»


Komissarovi suvi läheb pärast «Pulmatralli» esietendust 7. juulil edasi Viljandis. Ta on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala juhtiv õppejõud. Järgmisel nädalal algavad sisseastumiseksamid. «Võtame vastu näitlejaid, lavastajaid ja teist korda ka harrastusteatri lavastajaid,» ütles ta.


Juuli teise poole on Komissarov jätnud teleseriaali «Kelgukoerad» uute osade filmimiseks. Kus täpsemalt ja milliseid mõrvu komissar Kelk ja tema alluvad uurima hakkavad, Komissarov praegu veel ei tea. «Mina teen seda tööd hea meelega, vahelduseks on täitsa põnev,» lisas ta.


Intervjuu Kalju Komissaroviga ilmub 6. juuli Tartu Postimehes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles