Suvepilt. Elevus paneb peoliste silma särama ja jala tatsuma

, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte tantsupeo proov.
Noorte tantsupeo proov. Foto: Peeter Langovits

«Maa ja ilm... no see ongi see, kui on Eesti maa ja Eesti muld,» vastasid noored tantsijad Tartu Kesklinna kooli õpetajale Sirje Parolile, kui ta küsis, mis need maa ja ilm on.


Pildil harjutavad Kesklinna kooli kolmanda klassi õpilased, kes nimetavad oma lemmikuteks tantse «Pesapuu» ning «Eesti muld ja Eesti süda», sest just nende lood lähevad neile hinge.

Kolmanda klassi poisid on tantsupeolistena juba karastunud, eelmisel aastal tantsisid nad ka Rakveres meeste tantsupeol. Parol arvas, et küllap kord tantsupeol käinud lapsed tantsivad ka edasi ning oskavad traditsiooni hinnata ja hoida.

Kuigi noorte laulu- ja tantsupidu algab ametlikult alles reedel, on proovid ja melu juba täies hoos. Tantsijad sõitsid Tallinna esmaspäeval, lauljatel algab pidu reede hommikul. Parol jutustas, et lapsed on nii elevil – isegi eile õhtul peale tihedat proovipäeva ei saanud rahulikult uinuda, käisid veel õhtul teise kooli poistega jalgpalli mängimas. «Kõigil on hea tuju ja nii palju energiat!» ütles ta. «Kui väike väsimus peakski tulema, küll siis rahvariiete kandmine võtab selle ära ja trotsib päikest ka.»

Tartu linna ja maakonda esindab 11. noorte laulu- ja tantsupeol ühtekokku 4704 inimest.

Lisaks suurele hulgale lauljatele ja tantsijatele esineb pealinnas viis puhkpilli-, kolm rahvamuusika- ja neli sümfooniaorkestrit ning rokkansambel. Tallinna lauluväljakule püstitatavas ehtekojas aitavad huvilistel meisterdada käsitöölised, kellest 15 on samuti Tartu linnast või maakonnast.

Marii Kangur on Tartu Postimehe suvereporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles