Tartu linn hakkab linnavalitsuses uurima soolise võrdõiguslikkuse olukorda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats. Foto: Sille Annuk


Tartu linnavalitsus otsustas osaleda projektis, mille eesmärgiks on välja selgitada soolise võrdõiguslikkuse olukord Tartu linnavalitsuses ning tulemustest lähtuvalt koostada ka edasine tegevuskava.




Linnasekretär Jüri Mölder selgitas, et kuigi Tartu on suuruselt teine omavalitsus, siis linnavalitsust kui organisatsiooni ei ole varem soolise võrdõiguslikkuse seisukohast uuritud. „Eestis on seni vaid paaris üksikus avaliku sektori organisatsioonis sarnast analüüsi läbi viidud ning loodetavasti saab Tartu linn läbi selle projekti olla eeskujuks ka teistele organisatsioonidele,“ sõnas Mölder.

Projekti kaudseks eesmärgiks ongi suurendada Tartu linna juhtide, keskastme juhtide ning kõikide teiste töötajate teadlikkust soolisest võrdõiguslikkusest ning viisidest, kuidas edendada töötajate võrdseid võimalusi kogu töösuhte vältel.

Projekti kogueelarve heakskiitmisel summas 36 386 eurot, kaasfinantseerib Tartu linn projekti kuni 1 900 euro ulatuses. Projekt esitatakse rahastamiseks Sihtasutusele Innove ESF Soolise võrdõiguslikkuse edendamise programmi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles