Tartumaa päästjatel oli tihe jaaniaeg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Pilt on illustreeriv.
Lõke. Pilt on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

23. juunil kell 00.16 teatati, et Tartu linnas Variku tn on näha musta suitsu. Päästjate saabudes põles kasutuseta abihoone mõõtmetega 5x6 meetrit, oli tule leviku oht elumajale.

 Päästjad hoidsid ära tule levimise elumajale ja kustutasid tulekahju. Abihoone hävis tules täielikult. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.


Kell 00.34 teatati, et Tartu linnas Roopa ja Aardla tn ristil põleb mahajäetud putka. Päästjate saabudes põles putka lahtise leegiga ning katus oli sisse kukkunud. Tulekahju kustutati, putka hävis tules.


Kell 00.38 põlesid Nõo vallas Nõo alevikus Oja tn autokummid ja pappkastid, mille päästjad kustutasid.


Kell 18.34 käisid päästjad Tartu linnas Vaba tn lõkke tegemise ja grillimise ohutust kontrollimas. Päästjad selgitasid grillijatele ohutusnõudeid, kuna grilli alus asus hoonele liiga lähedal. Kui grillimisel kasutatakse eelvalmistatud grillsütt on grillimise ohutuks kauguseks hoonest vähemalt 2 meetrit, kui grillimiseks kasutatakse küttepuud, siis peab koht olema hoonest vähemalt 5 meetrit. Rõdu loetakse ehitise osaks ning söegrilliga seal toimetada ei tohi.


Kell 19.02 põles Kambja vallas Pangodis metsa ääres suur oksahunnik, mille päästjad kustutasid.


Kell 19.12 põles Elva linnas Aasa tn metsale liiga lähedal suur lõke. Päästjad kustutasid lõkke ning selgitasid lõkke tegijatele ohutusnõudeid. Üle 3 meetrise läbimõõduga lõkkease peab asuma metsast vähemalt 20 meetri kaugusel ja lõkketegemine tuleb kooskõlastada päästekeskusega.


Kell 21.09 käisid päästjad Tartu linnas Võru tn lõkke tegemise ohutust kontrollimas. Päästjad kustutasid lõkke, kuna lõke asus majale ohtlikult lähedal. Lõkke tegijatele selgitati lõkke tegemise ohutusnõudeid. Lõke peab asuma hoonetest ja küttepuude hoiukohtadest kümmekonna meetri kaugusel ning metsast tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel. Lõkke tegemine on lubatud üksnes tuulevaikse või nõrga tuulega ilmaga.


Kell 21.28 põletati Nõo vallas Nõo alevikus Voika tn lõkkes euroaluseid ja prahti. Päästjad kustutasid ohtliku lõkke. Lõkke tegijatele selgitati lõkke tegemise ohutusnõudeid.


Kell 21.47 põles Elva linnas Käo teel oksahunnik, mille päästjad kustutasid.


Kell 23.47 põles Ülenurme vallas Ülenurme alevikus Kasevälja teel järelevalveta suur lõke ja selle ümber olnud hein, mille päästjad kustutasid.

24. juunil kell 13.05 teatati, et Haaslava vallas Unikülas põlevad samas kohas põhupallid, kus paar päeva tagasi. Päästjad kustutasid põlengu, tegemist oli tahtliku põhupallide süütamisega. Põhupallide põletajale selgitati tuletegemise ohutusnõudeid.

Kell 16.29 teatati, et Peipsiääre vallas Kolkja alevikus põleb garaaž. Enne päästjate saabumist kustutas omanik põlengut pulberkustuti ja veega. Päästjate saabudes selgus, et süttinud oli elumajaga kokkuehitatud garaaži sein ja osaliselt ka lagi. Päästjad kustutasid põlengu lõplikult ning kontrollisid edasist ohutust. Garaažiomaniku sõnul võis põleng alguse saada elektrijuhtmetest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles