Ülikoolis algab vastuvõtt bakalaureuse-õppesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Tänasest 8. juulini saab elektroonilise sisseastumise infosüsteemi ehk SAISis kaudu esitada avaldusi Tartu Ülikooli bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe päevasesse õppesse õppima asumiseks.


Paberavaldusi on võimalik esitada 4.−8. juulini ülikooli peahoones. Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul on olulisim erinevus võrreldes eelmiste aastatega see, et tänavu toimub vastuvõtt ülikooli kõikides õppeastmetes ja õppevormides taas paremusjärjestuse alusel, mitte läven­­dipõhiselt nagu varem.

«See tähendab, et on kindlaks määratud arv riigieelarvelisi ning riigieelarveväliseid õppekohti, mis täidetakse kandidaatidega vastavalt nende kandideerimise punktisummadele – näiteks kui on kümme riigieelarvelist õppekohta, siis kümme kõige suurema punktisummaga kandidaati võetakse nendele õppekohtadele ka vastu,» ütles Karo.

Samuti on muutunud bakalaureuse- ning rakenduskõrgharidusõppe vastuvõtuprotseduur. Paremusjärjestuse alusel vastuvõtuga seoses on sisseastumiseksamid taas pärast dokumentide esitamist, mis tähendab, et eksamitele registreeruda ei ole tarvis.

Erandiks on akadeemiline test, mis on kohustuslik ainult ajakirjanduse ja kommunikatsiooni, psühholoogia, riigiteaduste ning sotsioloogia, sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika õppekavadel.

Teistele õppekavadele kandideerijatele on akadeemiline test vabatahtlik, küll aga palutakse sellele registreeruda internetis avalduste vastuvõtu ajal, 27. juunist 8. juulini. Registreerumata testi sooritada ei saa. Sisseastumiseksamid on päevase õppe bakalaureuse- ning rakenduskõrgharidusõppes üks vastuvõtutingimusi vaid vähestel õppekavadel.

Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 22. juulil SAISis ja kuni selle kuupäevani võivad pingeread muutuda. Rohkem teavet sisseastumise kohta leiab Tartu Ülikooli kodulehelt sisseastujate veebist. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles