Tudengid toovad lõputööd linnaruumi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakond avab täna õhtul kell 19 Tartus Haava ja Vabriku tänava nurgal tudengite bakalaureuseprojektide näituse.

Tänavuste lõputööde ülesandeks oli pakkuda lahendusi A. Haava tänava tühja platsi täitmiseks. «Lõpptulemuste hulgas on ideid minimaalse sekkumisega hooldusprojektist kuni spordikompleksi kohale tõstetud dramaatilise reljeefiga katusepargini,» selgitas Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna lektor Anna-Liisa Unt pressiesindaja vahendusel.

Pisikest aguliparki kombineeritakse nii koerte jalutusväljaku, palliplatside, laste päevakeskuse kui kohvikuga. Lahenduste hulgas on mitmeid Eesti jaoks uudseid kombinatsioone elu- ja puhkefunktsioonist – elamud pargis, kirjeldas Unt.

«See on ruumitüpoloogia, mille puhul elamul privaatne ruum puudub, elatakse otse keset avalikku ruumi, kuid elanikul on õigus ruumi kasutamises aktiivselt kaasa rääkida.»

Traditsiooniliste 3+2 süsteemi bakalaureusetööde asemel püüab maaülikooli maastikuarhitektuuri osakond püstitada otsesed erialase probleemi lahendamise harjutused. Kõigile lõpetajatele antakse sama projektala samade tingimustega, et lõpetajatel oleks võrdsetel alustel võimalik demonstreerida kolme aasta jooksul omandatud oskusi, teadmisi ja töövõtteid.

«Põhirõhk ei ole projekteerimisprotsessis määravatel kitsendustel nagu projekteerimisnormid, detailplaneering ja eelarve. Selle asemel julgustame üliõpilasi leidma probleemile parimat ja silmapaistvaimat lahendust,» lisas Unt.

Bakalaureuseastme töid oli kokku 40. Välja on pandud valik parimate tööde lühiülevaateid.

Kõigi lõputööde kaustadega saavad huvilised tutvuda teisipäeval, 21. juunil kell 17 avataval lõpetajate ülevaatenäitusel maaülikooli Metsamajas. Näitus jääb õuel avatuks kuni 20. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles