Veski villa müük nurjus taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski villa.
Veski villa. Foto: Lauri Kulpsoo

Maaülikoolile kuuluv eksklusiivne Veski villa kesklinnas jäi ka teistkordsel enampakkumisel uue omanikuta, kuigi hoone alghinda oli seekordsel oksjonil langetatud ligi 80 000 euro võrra.

«Enampakkumine nurjus, ühtegi pakkumist ei tulnud,» nentis pakkumist korraldanud kinnisvarabüroo Uus Maa äripindade maakler Gundo Roosve.

Venimine ei üllata

Samamoodi nurjus ka maaülikooli märtsis lõppenud enampakkumine, kus praegu 880 000-eurose alghinnaga müügis olnud Veski villat prooviti müüa  958 675 euro eest.

Roosve ütles, et Veski villa näol ongi tegemist erilise ja keeruka objektiga, mille müümiseks peab kannatust varuma. «Kui praegu müüakse kortereidki keskmiselt poole aastaga, siis oleks naiivne arvata, et selline suur objekt vahetab kähku omanikku,» rääkis ta.

Roosve selgitusel on ajalooline Veski villa eriline ja eksklusiivne kinnistu, millele võib täna olla ehk raske ärimudelit leida. Samas on Roosve sõnul mõeldav ka hoone erakasutuseks ostmine, kuid inimesi, kel oleks selliseid rahalisi võimalusi, on vähe.

«Üks asi on hoone ära osta. Teine asi on hoone käigus hoidmine ja remont,» nentis ta. Siiski mõõdukat huvi Roos-ve sõnul hoone vastu tunti.

Müük jätkub

Eesti Maaülikoolil on  plaanis koondada teadus- ja õppetegevus Tähtvere linnakusse ning müüa kõik muud hooned, mis jäävad sellest õppelinnakust välja, sealhulgas ka Veski villa.

«Eks maaülikoolil on nüüd mõtlemiskoht, mida edasi teha ja kuidas seda hoonet müüa,» nentis enampakkumist korraldanud maakler Roosve. «Võimalik, et tuleb uus enampakkumine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles