Presidendid põikasid ootamatult sisse lõpuaktusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite ning tema Eesti kolleeg Toomas Hendrik Ilves astusid sisse Tartu Ülikooli lõpuaktusele ning tervitasid lõpetajaid.
Leedu president Dalia Grybauskaite ning tema Eesti kolleeg Toomas Hendrik Ilves astusid sisse Tartu Ülikooli lõpuaktusele ning tervitasid lõpetajaid. Foto: Margus Ansu

Tänane Tartu Ülikooli socialia valdkonna magistriastme lõpuaktus läks pisut teisiti, kui algselt plaanis. Nimelt astusid ootamatult aulasse sisse president Toomas Hendrik Ilves ning parasjagu Tartus visiidil viibiv Leedu president Dalia Grybauskaitė.

Presidendid pidasid kumbki spontaanselt lühikese kõne ning õnnitlesid ülikoolilõpetajaid. Humoorikas hetk leidis aset siis, kui Toomas Hendrik Ilves asus kätlema inimesi ning neile ülikooli lõpetamise puhul õnne soovima. Kui õnnitletavad väitsid, et nad ei ole tegelikult ülikoolilõpetajad, tegi president suured silmad ning küsis nõutult, kes teist siin täna siis lõpetab?

Kohalviibinute hinnangul käitus president täna tõelise rahvamehena. Inimeste arvates oli see seotud tänavuste presidendivalimistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles