Kuum ilm kippus liuvälja jää kallale

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakeskuse liuväli.
Lõunakeskuse liuväli. Foto: Margus Ansu

Väljas valitsev kuumalaine sulatas Lõunakeskuse liuväljale eelmise nädala keskel veeloigud, mis segasid küll mõnevõrra uisutajaid, kuid liuvälja ei tulnud sulgeda.


Lõunakeskuse liuvälja juhataja Triin Hütt ütles, et jää sulamise tingis kuum õhk. «Selge on see, et kui väljas on 30 kraadi sooja, võib jää olla pealt natukene niiskem ja märjem,» lausus Hütt. «Meil olid väikesed probleemid ventilatsiooniga ja kuum õhk langes õhtul jää peale, aga selle asja saime kontrolli alla ja nüüd on kõik korras.»

Lõunakeskuse juhataja Jaan Lott ütles, et lähiajal on plaanis teha liuväljal suuremaid hooldustöid ja täiustada külmutussüsteemi. «Näiteks katusel vahetatakse välja vanad kondensaatorid, mis kuumade ilmadega ei jahuta enam piisavalt,» selgitas Lott, kelle sõnul üritatakse kõik tööd valmis saada juulikuiseks rahvusvaheliseks uisulaagriks.

«Aga praegu on küll väga kriitiline. Tehased ei jõua nii kiiresti tellimusi täita, kui meil vaja oleks,» lausus Lott. Hooldustöödeks tuleb kogu liuväli viieks-kuueks päevaks tervenisti üles sulatada. «Loodame, et jõuame, aga hädalahendus on jahutada kondensaatoreid külma veega.»

Viiendat korda peetav tipptreener Aleksei Mišini rahvusvaheline iluuisulaager algab tänavu 28. juunil ning kestab kaks nädalat. «Kohale tulevad üheksa Euroopa riigi sportlased ja Mišini enda parimad õpilased. Osalevad ka uisutajad Eestist ja Venemaalt,» lausus Hütt.

Laagri ajal on plaanitud kaks galat – 2. ja 9. juulil. «Mišinile Tartu väga meeldib. Tal on Eestis palju sõpru ja ta tahab alati häid töötingimusi, seetõttu annamegi endast parima,» sõnas Hütt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles