Kaks Tartu koolijuhti kaotasid ameti

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kivilinna gümnaasiumi nüüd juba endine direktor Ants Serk.
Tartu Kivilinna gümnaasiumi nüüd juba endine direktor Ants Serk. Foto: Ove Maidla

Haridusosakonna skandaaliga seoses on juuni lõpust ametist prii kommertsgümnaasiumi direktor ja läinud reedest Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk.


Reedel peetud erakorralisel istungil vabastas Tartu linn kommertsgümnaasiumi direktori Priit Hänni ametist tema isikliku avalduse alusel. Töösuhe Hänniga kestab juuni lõpuni.

Hänni kirjutas avalduse pärast nädalatagusel reedel olnud kohtumist Tartu abilinnapea Tiia Teppaniga. Kohtumise peateemaks oli koolijuhtide seostamine rahaskandaaliga. Sellel kohtumisel tegi Teppan väidetavalt ettepaneku kaaluda Hännil omal soovil ametist lahkumist.

Serk süüd ei tunne

Samasuguse ettepaneku tegi Teppan tol reedel ka Kivilinna gümnaasiumi direktorile Ants Sergile. Ta kordas seda ettepanekut teisipäeval. Teppani kommentaar oli läinud nädala algul, et koolijuhid peavad ise tunnetama, kas neil on põhjust amet maha panna.

Serk on Postimehele öelnud, et ei tunne endal süüd ega kavatse omal soovil lahkuda. Läinud nädalal saatis Kivilinna gümnaasium linnale ka enam kui 70 allkirjaga pöördumise, milles kooli töötajad toetasid Ants Sergi jätkamist.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder ütles kommentaariks, et Serk vabastati ametist päeva pealt usalduse kaotuse tõttu ja see vabastamine on seotud haridusosakonna rahaskandaali ja kriminaaluurimisega. Sergile esitatavaid süüdistusi täpsustada ei pidanud ta võimalikuks.

Serk ise on öelnud, et linnavalitsuse sisekontroll on tõstatanud segaduse arvetega.

Mölder kinnitas, et Sergi vabastamisel pole mingit pistmist koolitöötajatele läinud nädala algul umbes 32 000 euro ulatuses makstud lisatasudega. Mölder nimetas aga, et määratud lisatasude summa oli tavatult suur ja see pälvis linnavalitsuse tähelepanu ning asjaolusid on vaja täpsustada.

Kiri lastevanematele

Ants Serk, kes on Kivilinna gümnaasiumi direktor olnud kooli loomisest alates, kokku 26 aastat, saatis lapsevanematele veel enne ametist vabastamist pöördumise, mis algas tõdemusega, et tema hinges on mäss: «Ikka on nii, et väikesed võllas ja suured tõllas.»

Kirja põhiosa kaitse Kivilinna gümnaasiumi säilimist tervikliku täistsüklikoolina.

«Head lapsevanemad, ärge lubage Tiia Teppanil lõhkuda Kivilinna gümnaasiumi, jaotades seda põhikooliks ja gümnaasiumiks. Terviklikkuses peitub suur sünergia,» kirjutas ta. «Tihe koostöö põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste ning õpetajate vahel on see, mis on siiani taganud meile edu./.../ Ma olen kindel, et Kivilinna kool eraldi gümnaasiumi ja põhikoolina hakkab kiratsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles