Värskas avatakse mälestustahvel represseeritud Eesti ohvitseridele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Eruohvitseride Kogu avab teisipäeval Põlvamaal Värska lauluväljakul mälestustahvli nõukogude võimu poolt represseeritud Eesti ohvitseride mälestuse jäädvustamiseks.

Eesti Vabadusvõitlejate Liidu teatel avatakse mälestustahvel juuniküüditamise 70. aastapäeval Värska lauluväljakul, kus enne okupatsiooni asus kaitseväe Põhjalaager.

Tahvli on ette valimistanud Eesti Eruohvitseride Kogu, tehes koostöös Eesti Vabadusvõitlejate Liidu ja Eesti Represseeritute Abistamise Fondi ning Värska vallavalitsusega. Mälestustahvli avamist toetab kaitseministeerium ning tseremooniast võtavad osa Kaitseliidu ohvitserid.

Nõukogude okupatsioonivõim küüditas 1941. aasta 14. juunil Eestist Siberisse üle 10.000 inimese. Neist hukkus külma, üle jõu käiva töö, nälja ja haiguste tõttu või lasti maha umbes 6000, sealhulgas peaaegu kõik 3500 otse vangilaagritesse saadetud meest. Kirovi ja Novosibirski oblastisse asumisele saadetud naistest ja lastest hukkus ligi pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles