Raadi lennuväli võõrustab Läti meistri­võistlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Einbergi Buick Grand National.
Veljo Einbergi Buick Grand National. Foto: Erakogu

11. ja 12. juunil korraldab Estonian Drag Racing Asso­cia­tion Tartus Raadi lennuväljal rahvusvahelise kiirendusvõistluse EDRA Nationals. Kahepäevasel võistlusel jagatakse Eesti ja Läti meistrivõistluste punkte.


Lätlased on oma esimese etapi juba ära pidanud, ning nagu ka mullu, tullakse oma ühte etappi Tartusse koos eestlastega sõitma.

Sama üritusega algab ka Eesti meistrivõistluste hooaeg. Eesti meistrivõistlused peetakse sellel aastal taas neljas etapis. Kolm esimest võistlust on Eestis ning viimase etapi punkte minnakse septembri alguses jagama Läti Bikernieki rajale.

Ka sel hooajal on rajale oodata uusi ja kiireid masinaid nii Eesti kui Läti poole pealt. Äramärkimist väärivad Kristjan Käbi uus Chevrolet Monza ja Veljo Einbergi Buick Grand National, mille 4,5-liitrisel turbomootoril on võimsust üle tuhande hobujõu.

Häid aegu oodatakse kindlasti ka Mati Põllu Audi A4-lt, millega mees on juba testipäeval näidanud tulemust 10,3 sekundit. Lätist on Tartus rajale tulemas Maris Ozolins Mitsubishi Evolution 9 roolis, lisaks Läti meistrivõistluste kiired sõitjad, näiteks Agris Biezais ja Artjom Koclamazašvili.

Võistluse ajal peetakse ka tänavasõiduautodele mõeldud võidusõit MRT StreetCar Drag, mille eestvedajad on noored ja ettevõtlikud mootorispordihuvilised Melliste Racing Teamist. Nii on antud võimalus proovilepanekuks ka neile, kel ei ole nii kiiret sõidukit, et Eesti meistrivõistlustel konkurentsis olla.

Pühapäeval saab näha ka Estonian Drift Associationi drif­tiauto demonstratsioonsõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles