Lastekodu otsib raha uste jaoks

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu keskuse puumaja on küll kena ja isikupärane, kuid päästeameti hinnangul tuleohtlik.
Koidu keskuse puumaja on küll kena ja isikupärane, kuid päästeameti hinnangul tuleohtlik. Foto: Sille Annuk

Väikses punases majas asuvat Koidu keskust ootavad mitmed ümberkorraldused, kuid internetis leviv info avatud noortekeskuse sulgemise kohta on juhataja Anne Schotteri sõnul veel enneaegne.


Koidu keskuses käib vilgas elu. Seal asuvad lastekodu ja lastehoid, avatud noortekeskus ning tegutsevad mitmed ringid.

Lõuna-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo juhataja Almar Nuuma rääkis, et aprillis Karlovas Koidu tänaval asuvat puumaja vaatamas käinud päästeamet leidis, et tuleohutuse seisukohast jääb lastekodu jaoks üht-teist vajaka.

«Koidu keskus asub TP3-tüüpi ehk tuldkartvas hoones ning vastavalt tuleohutusnõuetele ei tohi sellises hoones teisel korrusel lasteasutus asuda,» ütles Nuuma. Tuleohutusbüroo soovituseks oli viia asenduskodu esimesele korrusele ning praegu seal asuv lastehoid hoopis hoovipealsesse kõrvalhoonesse.

Uksed teevad muret

Lisaks on vaja ka paigaldada tuletõkkeuksed. Esimesed neli peaksid oma kohal olema 31. augustiks, ülejäänud tööd aga valmis saama aasta lõpuks.

Esimene probleem on Schotteri sõnul üsna lihtsalt lahendatav, sest lastele elamiseks sobivad ruumid on esimesel korrusel olemas. Tuleb ehitada vaid üks vahesein, et saada kümnele lapsele vajalikud neli tuba.

Hoopis suurem mure on aga uste paigaldamine, sest direktori sõnul on neile praegu tehtud esialgne pakkumine, mille hind on üle 3500 euro. Kõigi vajalike tööde maksumus võib tema kartuse järgi ulatuda aga isegi üle 6000 euro.

Kuna Koidu keskus on mittetulundusühing, siis nii suurt summat ei ole neil kusagilt võtta. Schotter saatis ühe taotluse tuletõkkeuste ostu toetamiseks juba linnale ning valmimas on teine hasartmängumaksu nõukogule.

Linn toetab

Abilinnapea Jüri Kõre rääkis, et taotlus on kätte saadud ja üle vaadatud, kuid enne otsuste tegemist oleks vaja pakkumisi rohkem kui ühelt uste valmistajalt.

Kõre sõnul on üsna kindel, et täissummaga lastekodu aidata ei saa. Kuigi eraldivõetuna ei pruugi summa linnale väga suur olla, on samade tuleohutusprobleemidega vastamisi ka paljud linna oma hooned, mille tarvis tuleb raha leida.

Mingit abi on Koidu keskusel siiski lootust saada, kuna linn ostab neilt asenduskodu teenust. «Ilma nendeta me ei saa teatud probleeme Tartus lahendada, Koidu keskus on meile vajalik, nii et kindlasti me ei pööra selga,» kinnitas Kõre.

Mis puutub kõrvalhoones asuva avatud noortekeskuse sulgemisse, siis Schotter rääkis, et seda võimalust on küll mainitud, kuid mingeid otsuseid pole vastu võetud ning enne suvepuhkuste lõppu ilmselt midagi ei juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles