Rahaskandaal viib koolijuhte ametist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk.
Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk. Foto: Margus Ansu

Haridusosakonna rahaskandaali tõttu on ametist lahkumise avalduse kirjutanud kommertsgümnaasiumi direktor Priit Hänni, Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk keeldub avaldust kirjutamast.


Omal soovil ametist lahkumise avalduse kirjutamise ettepaneku tegi abilinnapea Tiia Teppan koolijuhtidele eelmisel reedel ja kordas Sergile ettepanekut eile haridusosakonnas.

Abilinnapea Teppan kinnitas, et omal soovil ametist lahkumisest oli tõesti juttu nii Sergi kui ka kommertsgümnaasiumi direktori Priit Hänniga. Teppan lisas aga, et sundida selleks ei saa, seda peavad direktorid ise tundma, kas neil on põhjust see avaldus kirjutada. «See ei ole surve avaldamine,» kinnitas Teppan.

Hänni, kes hoidus pühapäevases telefonikõnes kommentaaridest, on lahkumisavalduse kirjutanud ja jäi eile tabamatuks.

Serk jäi aga endale kindlaks ja väitis esmaspäevases leheski seisnut, nimelt, et ta ei tunne endal mingit süüd, mis õigustaks ameti mahapanemist.

Ametist kangutamine

Praegusel juhul nimetas Serk linnavalitsuse tegevust tema ametist kangutamiseks, sest tõsiselt võetavaid süüdistusi pole linnavalitsus esitanud. See, et Kivilinna kool on ostnud bürootarbeid ja koolitusi skandaali keskmesse tõusnud Irina Aabi firmalt Rafi Lahendused, ei saanud Sergi seletusel olla patt ajal, kui Rafi Lahendused oli lugupeetud firma.

Ta lisas, et ei saanud kahtlaseks pidada ka finantsnõustamise ja koolituste ostmist Irina Aabilt, kes samal ajal oli haridusosakonna finantsametnik. Serk ütles, et siis oli Aab ikkagi üks parimaid haridusvaldkonda tundvaid finantsspetsialiste, kes oli olnud haridusosakonna finantssüsteemi ülesehitamise juures.

Teppan ütles, et ka vestlusele kutsutud Annelinna gümnaasiumi direktori Hiie Asseriga «ei ole üldse mingit probleemi».

Koolipere toetusallkirjad

Kivilinna gümnaasiumis oli eile töötajate üldkoosolek ja seal koostati 26 aastat direktoriametit pidanud Sergi toetuseks ühispöördumine Tartu linnavalitsusele, sellelt on kokku lugeda enam kui 70 koolitöötaja allkirjad.

Pöördumise põhiosa räägib Sergi teenetest läbi kõigi nende aastate, lõpulõik annab aga teada, et Kivilinna gümnaasiumi kollektiiv toetab Ants Sergi jätkamist direktorina, kuna ta on oma tegevuse ja tööga loonud hea õpikeskkonnaga areneva kooli.

«Seetõttu ootame, et enne koolile oluliste otsuste langetamist uuritaks põhjalikult Ants Sergi tegevuse kohta tõstatatud süüdistuste paikapidavust ja eeldame, et nii tugevalt kooli arengut mõjutavate otsuste puhul lähtutakse kontrollitud faktidest,» kinnitavad Sergi alluvad oma allkirjadega.

Kivilinna gümnaasiumis levivad kuuldused, nagu oleks Ants Sergi ametist kangutamisega kiire põhjusel, et luua töökoht haridusosakonna rahaskandaali tõttu abilinnapea ametist tagasi astunud Jüri Sasile.

«See on kuskilt vägivaldselt toodud mõte. See on täiesti absurdne,» ütles Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles