Miks lõppesid müügikohtades busside suvised sõiduplaanid?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnaliinibusside uuest sõiduplaanist on väidetavalt saanud defitsiitne kaup. Lehelugeja Toivo Ärtis saatis toimetusele pika kirjelduse, kuidas ta linnavalitsuse teatest innustust saanult jahtis neli päeva edutult sõiduplaani raamatukest. Väikesed partiid müüdi kiiresti läbi.


Toivo Ärtis kirjutas muu hulgas: «Linnavalitsuse veebilehel on teade, et 2. juunist on müügil uue sõiduplaani raamatuke. Küsisin siis 2. juuni õhtu eel Eedeni keskuse Eesti Posti esindusest uut sõidupaani. Vastati, et tuleb alles 3. juunil. 3. juuni õhtupoolikul küsisin sõiduplaani Hansakeskuse postkontorist. Vastus: «Juba otsas! Homme tuleb.»

Pool tundi hiljem Eedeni keskuse postkontoris on vastus sama: «Sõiduplaani ei ole – juba müüdud.» Postitöötaja lohutab, et homme tulevat taas – täna olnud ainult 20 eksemplari. Laupäeval ma siiski postkontorisse ei jõudnud, küll aga pühapäeval. Eedeni keskuse Anne postkontoris vastati taas lahkelt, et sõiduplaani ei ole ikka veel müügil: «Jätkus eile ainult tunniks.»»

Miks selline olukord tekkis?

Vastab Tartu linnavalitsuse ühistranspordi spetsialist Jane Anton:

Käisin just Eesti Posti esinduses Hansakeskuse all ja seal oli sõiduplaan täiesti saadaval. Ja meie infokeskuses raekojas ka.

Aga millest see esimeste päe­vade segadus, et korraks oli müügil, aga üldiselt pigem mitte?

Teatmikke edasi müünud ettevõtted võtsid neid sisse varasemate aastate müügitulemuste järgi. Eesti Post sada, Lõunakeskuse Euronics 50 ja raekoja infokeskus sada. Ent sõiduplaan osutus arvatust nõutumaks.
Tuhandesest tiraažist pool oli tänaseks (eilseks – toim) läbi müüdud.

Kui palju neid juurde trükitakse ja mis ajaks?

Tellime tuhat veel, tähtaega ei tea.

Kui palju trükis maksab?

Üks euro.

Mis võimalused busside sõiduplaani kohta teavet saada on inimestel, kes ei suuda teatmikku leida?

Internetist saab välja trükkida ja ka peatustes on uued sõiduplaanid väljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles