Mälzer: vahetustudengite ründamine on Tartus ammune probleem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer.
Maris Mälzer. Foto: Peeter Langovits

Kuigi politsei ei pea eraldi arvestust välistudengite vastu suunatud rünnakute osas, on Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) juhatuse esimehe Maris Mälzeri sõnul niisugused juhtumid Tartus probleemiks.

Üleeile avalikustas EÜL oma Facebooki lehel, et Tartu ülikoolis õppinud Kamerunist pärit doktorant lahkub tema vastu suunatud rünnaku tõttu Eestis, kuid hiljem selgus, et see info ei osutunud tõeks ning üliõpilane lahkub, kuna tema üliõpilasvahetuse aeg sai täis, vahendab ERR Uudised.

Maris Mälzer EÜList ütles, et liit ei ole seda välja mõelnud, et välisüliõpilane lahkub Eestist selle pärast, et teda peksti, vaid selline info jõudis nendeni ohvri kaudu ning sarnastest juhtumitest räägivad ka vahetusüliõpilaste tuutorid.

Samas kinnitas Mälzer, et Tartus on varem välistudengite  ründamist ette tulnud ja ilmselt on neid ka tulevikus, kusjuures probleemiks on see, et politsei ei kogu nende kohta käivaid andmeid eraldi.

«Need juhtumid tulevad välja üliõpilaste enda juttudest, sest politseis lähevad need arvele mitte kui rassistlikud rünnakud, vaid kui kehalise vigastuse tekitamine ühe inimese poolt teisele,» selgitas Mälzer, kes on ka ise Tartu kesklinnas vägivalla eest kaitset otsinud mustanahalist tudengit abistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles