Valga linn saab uue gümnaasiumi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumiõpikud.
Gümnaasiumiõpikud. Foto: Margus Ansu

Valgas avab 2012. aasta septembris uksed uus gümnaasium, millel on erinevad õppesuunad.

Otsus uue kooli loomiseks võeti vastu linnavolikogu tänasel istungil linna üldharidusvõrgu korralduse arengukava raames.

Koolivõrk tuleb üle vaadata õpilaste arvu vähenemise tõttu ning ka seepärast, et üha rohkem põhkoolilõpetajaid suundub mujale gümnaasiumi. Samuti soodustab muutunud

haridusseadusandlus põhikooli ja gümnaasiumi üksteisest eraldamist.

Arengukava koostamise protsessi olid kaasatud Valga linnavolikogu-ja valitsuse esindajad, koolijuhid, koolide töörühmad, õpilaste esindajad, hoolekogude liikmed, alusharidusasutuste töörühm ja konsultatsiooniettevõtte Advisio OÜ konsultandid.

Kohtumistel linnarahvaga tutvustati koolivõrgu muutmise kava klassikalise gümnaasiumi loomise võimalusega. Linnapea Kalev Härgi sõnul jäi kohtumistelt selgelt kõlama vajadus gümnaasiumi moodustamise järele, samas ei oldud nõus kolimisega teistesse õppehoonetesse. Vastuvõetud arengukavas arvestatigi rahva sooviga ning moodustatakse vaid gümnaasiumi klasse omav gümnaasium ja kõikidele lastele jääb nende koolimaja alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles