Endine Jõgeva linnapea võib saada Salme kultuurikeskuse uueks direktoriks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salme kultuurikeskus.
Salme kultuurikeskus. Foto: Tallinna linnavalitsus

Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku määrata Salme kultuurikeskuse uueks direktoriks Mihkel Kübara, kes valiti välja avalikul konkursil osalenud 15 kandidaadi seast. Valiku teinud komisjoni olid kaasatud nii kohaliku kogukonna kui ka Salme ringide esindajad.

Mihkel Kübar on varem töötanud Jõgeva linnapeana ning on Põlvas toimuva Intsikurmu festivali üks korraldajatest.

Lisaks festivalikorraldaja ja kohaliku omavalitsuse juhtimisele on kandidaadil kogemusi ka erasektoris. Nimelt on ta mitu aastat juhtinud üritusturunduse ettevõtteid ning tegutsenud mitmete kollektiivide ja artistide mänedžerina. Kübar on Tartu ülikooli usuteaduskonna vilistlane.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul seisab uue Salme kultuurikeskuse juhi ees küllalt keeruline väljakutse.

«Peab valmistuma remondiks ja Linnateatri majja tulekuks, kuid samal ajal tuleb koostada keskusele väga korralik arenguvisioon tulevikuks. Rõhutan, et juhivaliku tegi komisjon, kus olid esindatud nii kohalik asumiselts kui ka Salme ringid. Võitis kandidaat, kes oma varasemate kogemuste ja teadmiste poolest oli kõige tugevam,» ütles Kaljulaid.

Salme kultuurikeskuse direktori valimise komisjoni koosseisu kuulusid linnaametnike kõrval ka Telliskivi seltsi, Salmes tegutsevate kollektiivide ja Vaba Lava esindajad.

Konkursil osalejad pidid kirjutama essee teemal «Salme Kultuurikeskuse roll kohalikus kogukonnas ja Eesti kultuuris».

Mitmed kaadrimuudatused Salme kultuurikeskuses said teoks pärast Tallinna sisekontrolli kontrollaruande valmimist, mille kohaselt on keskuse juhtimises tuvastatud erinevaid puuduseid.

Salme kultuurikeskuse juhi kinnitab ametisse Tallinna linnavalitsus. Tõenäoliselt võtab linnavalitsus oma otsuse vastu 27. juunil toimuval istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles