Põhjamaade uurijad saavad kaks uut stipendiumi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 9 avab Tartu Ülikooli filosoofiateaduskond skandinavistika raamatukogus kahe uue stipendiumi loomisega Toomas Lapi mälestuskonverentsi «Põhja-Atlandi kultuuriajalugu ja poliitika».


Stipendiume koondavale Toomas Lapi mälestusfondi statuudile kirjutavad alla fondi asutajate esindaja Eva Toulouze ja TÜ sihtasutuse juhatuse liige Ruth Kotsar. Ühe stipendiumiga toetatakse Põhjamaadega seotud uurimistööd tegevaid üliõpilasi ja teadureid ning teisega Põhjamaade ilukirjanduse eestindajaid.

Stipendiumide määramiseks kuulutatakse välja avalik konkurss. Fondi põhikapital koguneb annetustest, mida saavad teha kõik, kellele Põhjamaade temaatika on südamelähedane.

Toomas Lapp (11.06.1979–12.07.2010) oli Tartu Ülikooli doktorant ja skandinavistika õppejõud. Tema lõpetamata jäänud doktoritöö keskendus fäärlaste religioossete muutuste uurimisele kolonialismi ja postkolonialismi vaatenurgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles