Põltsamaa toruehitus seisab juba päris pikalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa. Pildil Põltsamaa loss.
Põltsamaa. Pildil Põltsamaa loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enam kui aasta väldanud vee- ja kanalisatsioonitrasside uuendustööd Põltsamaal katkesid ühtäkki aprilli alguses. Kui Water Ser Ehitusjuhtimise OÜ lähemate päevade vältel töid ei jätka, ütleb tellija lepingu üles.


Linnale kuuluva Põltsamaa Varahalduse OÜ tegevjuht Kuldar Kipper ütles, et tööd peatati 4. aprillil. Vahepeal oli lootus, et tööd jätkuvad, kuid nüüd ei pea põltsamaalased seda enam väga tõenäoliseks.

«Oleme neile teatanud, et panime käima lepingu lõpetamise protsessi. Reeglite järgi on neil neliteist päeva aega objektile naasta ja töid jätkata,» selgitas Kipper. Kui seda ei juhtu, soovitakse leping lõpetada ning Põltsamaa Varahalduse OÜ kuulutab välja uue ehitushanke.

Vaja taastada

Linna varahaldusfirma tellimusel käisid torutööd Põltsamaa jõe ja Tallinna–Tartu maantee vahele jäävas linnajaos. Projekti maksumus ulatub kahe miljoni euroni, millest suure osa moodustab eurotoetus.

«Osa töödega ollakse hoolimata seisakust graafikus. Samas on osa töid ka graafikust maas,» märkis Kipper. Tema sõnul ei ole firma andnud adekvaatset infot, miks on tööd peatatud.

Toruehituslikus mõttes pole jäänud enam palju teha, küll aga on rajamata veetöötlusjaam ja tegemata suur osa taastamistööd, rääkis Kipper.Uued torud juba toimivad osaliselt, vesi tuleb ja kanalisatsioon töötab. «Kel oli enne kanalisatsioon, neil on ka praegu,» kinnitas linnaettevõtte juht.

Tööde eest maksmise on jaganud tellija osadesse. Täidetud ülesannete eest on firmal raha käes, tegemata tööde eest aga mitte.

Raske seis

Water Ser Group teatab oma veebilehel kontserni restruktureerimisest ning annab mõista, et ajad on ehitusturul rasked. Võimalik pankrot võib jätta töid laokile ka mujal Eestis ning alltöövõtjaid rahata.

Water Ser Ehitusjuhtimise OÜ juhatuse liige Tarvo Kuusk märkis, et emafirma peab praegu võimaliku investoriga aktiivseid läbirääkimisi. Raskused on aga tingitud pankade ettevaatlikkusest ning tööd on Põltsamaal tõepoolest ajutiselt peatatud. «Kindlasti soovime seal töödega jätkata,» lisas ta.

Põltsamaal tegutsenud firmal on kogunenud riigi ees ka maksuvõlg, mis ulatus Krediidiinfo andmeil 20 700 euroni. Kuuse kinnitusel vähenes see eilseks 9950 euroni. Lisaks esitas samuti kontserniga seotud AS Water Ser Lõuna-Eesti 27. aprillil Tartu maakohtule pankrotiavalduse.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul võeti avaldus menetlusse ning ajutiseks pankrotihalduriks nimetati vandeadvokaat Anne Tammer. Kohtuistung peetakse 1. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles