Tartu toidutaevasse tõusis uusi tähti

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1.Truffe
2011 – 1.
2010 – 2.
2009 – 3.
1.Truffe 2011 – 1. 2010 – 2. 2009 – 3. Foto: Sille Annuk, Margus Ansu

Küll on hea, kui külalisele, kes tahab teada, kuhu tasub Tartus sööma minna, on ette anda nimekiri kohtadest, mis on väärt nii professionaalide kui klientide arvates.


Juba neljandat aastat koguti kokku viiskümmend Eesti parimat söögikohta. Selle poolesaja seas on lausa neli nimekirja: Tallinna ja Tartu kohvikud-restoranid, fine dining ehk eriti nooblid kohad ja ehedalt eestimaised paigad.

Tartu on viiekümne hulgas esindatud üheksa nimega. Ülemine ots on juba teada-tuntud koorekiht, küll teises järjestuses kui eelmistel aastatel.

Uued nimed

Üllatusi jagub aga allpool, sest esimest korda on ennast esikaheksasse murdnud nii Moka, Vilde kui Gruusia Saatkond. «Päris» restoranidest on nimekirja jäänud vaid Dorpat.

Võistluse ühe korraldaja Aivar Hansoni sõnul on need söögikohad jäänud varasematel kordadel napilt esikaheksast välja. Gruusia restoran on aga tänu uuele ahjule teinud ringi menüü ning ilmselt on see pikalt tegutsenud toidukoha salarelv.

«Restoran on oma kontseptsiooniga tublisti edasi läinud ja seda on mär­­­­gatud. Gruusia Saat­­kond leidis oma tugevuse üles,» tunnustab Hanson.

Peale Tartu kaheksa parima on koha poolesaja hulgas saanud ka eelmisel aastal avatud kohvik Anna Edasi, mis on liigitatud ehedalt eestimaiseks.

Lisaks professionaalide hinnangule (igast söögikohast kolm, kokku ligi 80) andsid oma arvamuse ka kliendid.

Ühel meelel

Hääletajaid oli tänavu nii palju, et selline hulk oleks sobilik kas või üle-eestilise küsitluse tegemiseks: oma lemmiku Tartu toidukoha poolt andis hääle 640 inimest, mis on poole rohkem kui mullu.

Kummalisel kombel langesid aga arvamused üsnagi kokku: külastajad hääletasid esimeseks La Dolce Vita, järgnesid Truffe, Crepp, Moka, Vilde, Asian Chef, Anna Edasi, Gruusia Saatkond ja Noir.

Eesti viiskümmend parimat restorani valiti esimest korda 2008. aastal, kuid siis tehti üks üle-eestiline nimekiri. 2009. hakati tegema eraldi nimekirju ning alates eelmisest aastast saavad hääle anda ka kliendid.

Täielikku nimekirja näeb internetist aadressil www.ees­­timaitsed.com.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles