Füsioterapeut aitab spordivõõra järje peale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Annelinna spordimaja füsioterapeudid jätkavad tasuta tervisespordipäevade korraldamist suve lõpul. Südamehaiguste riskirühma kuuluvaid mehi ja naisi ootavad nad nõustamisele aga juba juunis.


Füsioterapeut Merle Leiner selgitas, et nende teenus on mõeldud 35 ja enam aastat vanadele inimestele, kes ei ole teinud regulaarselt tervisesporti, kel on kõrge vererõhk ja suur vere kolesteroolisisaldus ning väiksem või suurem ülekaal.

«Avanenud uute võimaluste taga on koostöö sotsiaalministeeriumiga ja hasartmängumaksu nõukogust saadud raha,» märkis ta. «Tervisespordipäevi oleme varemgi korraldanud, kuid südamehaiguste riskirühma kuuluvate inimeste kuuekuuline personaalse nõustamise programm on täiesti uus asi.»

See hõlmab tervisliku seisundi hindamist, individuaalse liikumis- ja treeninguplaani koostamist ja toitumissoovituste jagamist. Iga kuu on lisakonsultatsioon ja tervise vahehindamine.

Programmis osaleja võib kasutada veebipõhist treeningu- ja toitumispäevikut ning kui ta soovib, saab seda jälgida ka tema juhendaja, kes siis nähtut analüüsib ja kiiret tagasisidet annab.

Leiner ütles, et vajaduse korral juhendatakse inimesi pulsikella ja sammulugeja kasutamisel. Oma huvist ja nõustamisprogrammiga liitumise soovist saab märku anda meiliaadressil info@vireo.ee või telefonil 5564 9406.

Kõrgharidusega füsio­­terapeutidest koosnev väikeettevõte Vireo on Annelinna spordimajas tegutsenud ühe hooaja. Leineri sõnul on nad meelitanud liikuma üle 60 inimese, keskmise vanusega 41 aastat ja keskmise kaaluga 81 kilo.

«Eriti hea meel on meil selle üle, et oleme leidnud tee nende naiste südamesse, kes pole varem treeningutega tegelenud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles