Tartu sõpruslinnad tutvustavad end fotodel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus peetava põhjamaade sõpruslinnade kokkutuleku fotoprojekti ja fotovõistluse «Minu Tartu» paremaid töid näeb Tartu kaubamaja kolmandal korrusel kuni mai lõpuni.


Põhjamaade sõpruslinnade fotoprojekt ja selle raames toimunud fotovõistlus said teoks seoses Tartus 23. 29. maini peetava põhjamaade sõpruslinnade kokkutulekuga, mille eel korraldati igas osalevas linnas oma linna teemaline fotovõistlus, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Lisaks Tartule kuuluvad põhjamaade sõpruslinnade võrgustikku Baerum (Norra), Frederiksberg (Taani), Hafnarfjördur (Island), Hämeenlinna (Soome) ja Uppsala (Rootsi).

Ettevõtmise eesmärk oli tutvustada oma linna teistele põhjamaade partneritele linnakodanike tehtud fotode kaudu sellistena, nagu elanikud neid ise näevad.

Fotovõistlusele laekus ühtekokku 220 fotot. Hinnati eelkõige head ideed ja loomingulisust.

Tartlased olid pildistanud Tigutorni, Emajõge, raekoda ja raekoja platsi ning ülikooli peahoonet. Samuti kõike muud tartulikku - alates hakkidest ja puumajadest kuni Pirogovi pargi ja sealsete asukateni, rääkis võistluse korraldaja, Anne noortekeskuse direktor Ahto Külvet.

Paremate Tartu-teemaliste fotode autorid olid Juhan Voolaid, Kalli Kalde, Ago Pelisaar ja Ingmar Eriste.

Kõigi kuue sõpruslinna fotovõistluste parematest töödest on kujundatud fotoseinad, mida saab kaubamaja kolmandal korrusel vaadata kuni 29. maini. Võidutöid eksponeeritakse maikuu viimasel nädalal ka Tartu kesklinnas kuuel reklaamsambal. Samas saab osaleda ka sõpruslinnade-teemalises SMS-mängus.
 
Põhjamaade sõpruslinnade kokkutulek algab Tartus 23. mail. Sel ajal toimuvad Tartus ka mitmed laiemale publikule mõeldud üritused nagu filmiõhtu Athena keskuses, näitused ja kontserdid erinevates esinemispaikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles