Liinidesse takerdunud traktorist sai elektrilöögi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Reede hommikul lõhkus metsatöid teinud traktor Tartumaal elektriliini. Õnnetuses sai kannatada traktorit juhtinud mees. Lisaks süttis palgivirn ning selle ümber asunud maastik.


Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et väljakutse Vara valda Põdra külla saabus 13. mail kell 10.18. Kohapeal põles palgivirn ning selle ümbruses umbes 20 ruutmeetrit metsaalust.

Üks metsatööline oli saanud elektrilöögi. Päästjad andsid kannatanu üle kiirabile ning kustutasid põlengu. «Mees oli pärast õnnetust teadvusel,» täpsustas Kiik.

Pressiesindaja lisas, et kustutustöid ei saanud alustada enne, kui energiafirma oli elektri välja lülitanud.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul leidis õnnetus aset metsatööde käigus. Traktorit juhtinud mees sõitis keskpingeliinidesse ja sai elektrilöögi.

«Praegu teame, et traktorist on elus ja terve,» kinnitas Bachmann, viidates, et sellistel õnnetustel võivad olla ka märksa rängemad tagajärjed.

Bachmann paneb metsa- ja põllutöid tegevatele inimestele südamele, et elektriliinide kaitsevööndis töötades tuleb olla äärmiselt ettevaatlik ning kõik tööd on vajalik kooskõlastada liinide haldajaga.

Antud juhul olid tööd Jaoutsvõrguga kooskõlastamata ning luba nende tegemiseks puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles