Mart Seim oli lähedal 191 kg alistamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim
Mart Seim Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Laupäeval, 14. mail peeti Tartus, Eesti Maaülikooli spordihoones Tartu linna lahtised karikavõistlused klassikalises tõstmises.


Kohal olid nii Tartumaa spordiklubi Jõud vanad tegijad, Eesti meistrid Indrek Koppel ja Riho Kägo, kui ka uus põlvkond noortõstjaid. Samuti astusid tõstepõrandale külalisvõistlejad Lätist ja Tallinnast. Kokku käis kangi tõstmas 34 sportlast.

Võistluspäeva raskeima kangi sai pea kohale Tallinna tõstesportlane Mart Seim, kes tõukas teisel katsel 185 kg. Kolmandal katsel oli Mart Seim väga lähedal ka 191 kg raskuse kangi alistamisele, kuid kahjuks seekord katse ebaõnnestus. Samas, 142 kg rebimises tähistas uut juunioride vanuseklassi (U20) Eesti rekordit. «Kangitunnetus hakkab paranema. Pärast eelmise aasta vigastust polegi nii suuri raskusi proovinud. Järgmine võistlus teen uue rekordi ka tõukamises,» oli Mart Seim endas kindel.

Võistlust käis ka jälgimas värskelt ametisse astunud Eesti Tõstespordi Liidu vanemtreener Anatoli Sosnovski. «Tõstesport Tartumaal ja eriti Tartu linnas on viimaste aastatega astunud tugeva sammu edasi. Hea on vaadata, et nii palju noori Tartu poisse on otsustanud tõstespordi kasuks. Uuest õppeaastast on plaanis kogu Tartu tõstesport ümber kolida A. Le Coq spordihoonesse. Arvan, et selle tulemusena saab tõstmine Tartumaal veelgi tugevamaks,» oli Anatoli Sosnovski tõstespordi hetkeseisu oleviku ja tuleviku suhtes positiivne.

Võistluse käigus püstitati kokku kaheksa uut Eesti juunioride ja täiskasvanute rekordit. Võistluse protokolliga saab tutvuda Eesti Tõstespordi Liidu kodulehel (www.tosteliit.ee).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles