Tartu linnavolikogu saab taas uue esimehe

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu esimehe salajane hääletus Tartu linnavolikogus. Pilt pärineb selle aasta 14. aprillist, mil volikogu esimeheks valiti keskerakondlane Vladimir Šokman.
Volikogu esimehe salajane hääletus Tartu linnavolikogus. Pilt pärineb selle aasta 14. aprillist, mil volikogu esimeheks valiti keskerakondlane Vladimir Šokman. Foto: Margus Ansu

Kuigi Tartu uue koalitsiooni partnerid pole volikogu esimehe ja uute abilinnapeade kandidaate veel avalikustanud, spekuleeritakse siiski juba mitmete nimedega. Teiste hulgas on mainitud Mihhail Lotmani, Jüri Kõret ja Argo Annukit.


Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juht Peeter Laurson ütles, et võimu jagamisel saab IRL volikogu esimehe koha ning kaks abilinnapea kohta. «Valdkonnad on veel lahtised, aga meie eelistus oleks kas sotsiaalala ja sport või haridus ja kultuur ning teiseks linnamajandus või rahandus,» pakkus Laurson.  

Kõige rohkem on poliitikute hulgas spekuleeritud Jüri Kõre nimega, kellest võiks saada sotsiaalvaldkonna abilinnapea. Kõre tunnistas, et erakonnas on seda teemat hästi põgusalt arutatud, kuid aktiivselt hakatakse kandidaatidega tegelema alles siis, kui koalitsiooni loomine on selge.

«See käib samm-sammult, aga eks ma siis mõtleks, kui selline ettepanek tehtaks,» lausus Kõre ning lisas, et tema otsus sõltuks väga erinevatest asjadest.

«Aga väga oluline oleks mulle, kuidas mul on võimalik jätkata sidet Tartu Ülikooliga ehk oma praeguse töökohaga. See on peamine küsimus. Seadus sellise võimaluse annab, aga sisuliselt sellel teemal räägitud ei ole,» kommenteeris TÜ dotsent Kõre, kes on praegu ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituudi juhataja.

Kõre kõrval on teiseks IRLi abilinnapeakandidaadiks pakutud Argo Annukit, kes on linnavolikogu liige ning töötab praegu ASi Silberauto lõuna regiooni juhina.

Linnavolikogu uueks esimeheks on Tartu Postimehele teadaolevalt pakutud aga professor Mihhail Lotmani. «Igasugused jutud on käinud, aga vist ei ole veel midagi kindlat,» vastas Lotman eile küsimusele, kas  temaga on sel teemal räägitud. «Ootame ära, kas see ettepanek tehakse, ja siis vaatame. Praegu on liiga vara selle üle spekuleerida.»

Endine riigikogu liige jagab ennast praegu Tallinna ja Tartu vahel, kuid on suurema osa ajast siiski Tartus. «See otsus muudaks väga palju, aga kuna see on praegu teoreetiline küsimus, siis ma ei oska midagi arvata,» lausus Lotman ning lisas, et kui ta peaks otsustama, siis tuleb tal lähtuda sellest, kuidas oleks parem Tartu linnale ja Eestile tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles