Vaesus sunnib tänavaid pindama

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Põlva Teed freesis eile Ropka teel enne paikamist kehvas korras teekatet välja.
Firma Põlva Teed freesis eile Ropka teel enne paikamist kehvas korras teekatet välja. Foto: Sille Annuk

Tartu tänavate vilets seisund ja rahanappus sunnib linnavalitsust tänavate remontimisel eelistama pindamist uue asfaldi panekule.


«Peamagistraalid püsivad ausõnal,» nentis Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak üleeile linnamajanduskomisjoni istungil, kui vastas komisjoni esimehe Verni Loodmaa küsimustele.

Haak rääkis, et Tartus pole küll kilomeetrite viisi löökauke ja hoiatusmärke nagu Tallinnas, kuid teedesse on tekkinud pragude ämblikuvõrk, selge märk, et löökaugud on tulemas. Kehvas korras ja remondi ootel on ka mitu väiksemat tänavat.

Paraku on teedele uue asfaldi panemiseks ja pindamiseks linnaeelarves ette nähtud 529 000 eurot tegeliku vajadusega võrreldes pisku.

Nii kaldub linnavalitsus paljudel tänavatel kasutama säästulahendust ehk pindamist, millel on mitu teada-tuntud puudust: raskem on tolmu koristada, kivid kipuvad lendama ja kuumadel suvepäevadel võib teekate pehmeks, et mitte öelda vedelaks sulada.

Palav püdel pigi

«Pindamine ongi säästuvariant, ühe euro eest saab pinnata mõnevõrra rohkem kui teha korralikku ülekatet. Selle võrra saame rohkem tänavaid aidata kehvast olukorrast välja,» ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Sama tõi põhjenduseks Haak, kes tõdes, et pindamine aitab tänavad kaks-kolm aastat sellises korras hoida, et ei pea kevadel iga päev hinge kinni pidama, kas ööga on auk sisse tulnud.

«Pindamisse ei tohiks suhtuda negatiivselt,» ütles ka linnapea Urmas Kruuse, kes aga lisas, et suur osa tänavaid vajaks aluspõhjast alates uuesti ehitamist, kuid omavalitsuse võimalused lubavad seda väga harva ette võtta, tavalisem on üksnes pealmise asfaldikihi koorimine ja asendamine.

Uue asfaltkatte saavad Tartus tänavu suvel Tuglase (Kreutzwaldi-Vaksali lõik), Anne (Anne 53–55), Veski (Jakobi-Näituse), Ravila (Riia-Nooruse) ning Jaama (Raatuse-Paju).

Põhjalikumad tööd saavad mai lõpuks tehtud Aleksandri tänava Lina-Jõe lõigus, kus need on ajendatud soojatorustike ehitusest. Neljal uue asfaldi saaval tänaval on tööd seotud sademeveetorustiku ehitusega.

Peagi algavad pindamistööd Aruküla teel, Ravila tänaval Nooruse ja Viljandi maantee lõigul ning Pikal tänaval Paju tänava ja Sõpruse ringi vahel. Viimase kohta ütles Haak, et hoolimata mullu tehtud remondist, kus sõiduradadele pandi suured asfaldipaigad, ei kannata see tänav enam teisiti hoida. Tööde käigus parandatakse teekate ja tõstetakse kaevuluugid tänava tasapinda. Tööde valmimise tähtaeg on 30. juuni.

Plaanis on rekonstrueerida ka Fortuuna kaldapealne.

Kruusatänavad rahata

Rahaootel on remondijärjekorda pandud veel Kalda tee ning Kastani, Filosoofi, Tõnissoni ja Kesk tänav.

Kõnniteede remontimiseks on üksnes 26 000 eurot, millest 16 000 läheb Vanemuise alumise parkla kõnnitee kordategemiseks, seal on asfalt killustikuni läbi kulunud. Ülejäänu läheb Näituse tänava Baeri-Veski lõigule.

Kruusatänavate asfaltimiseks pole eelarves tänavu sentigi, küll on aga plaanis mõnele tänavalõigule vedada asfaldifreespuru, mis lõpetab tolmutamise.

Olukorra muudab keerulisemaks see, et remondihinnad on tänavu poole kõrgemad kui mullu ja tööd saab teha selle võrra vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles