Võru arvatavate garaažirüüstajate tabamisel paukus ka püstol

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine. Illustreeriv foto.
Sissemurdmine. Illustreeriv foto. Foto: Lauri Kulpsoo

Sel nädalal pidasid politseinikud kinni kolm meest, keda kahtlustatakse mitmetes sissemurdmistes ja vargustes Lõuna-Eestis asuvatest garaažidest.


Lõuna prefektuuri teatel lõpetasid Võru politsei kriminaalteenistuse ametnikud 2. mai varahommikul juba nädalaid kestnud politseioperatsiooni. Selle käigus selgitati välja ja peeti kinni vargustes kahtlustatav kolmeliikmeline grupp, kes on viimaste kuude jooksul murdnud Lõuna–Eestis sisse paljudesse garaažidesse.

Politsei tabas kahtlustatavad isikud otse teolt, vahetult pärast järjekordse varguse toimepanekut Võru linnas Roosi tänaval.

Isikud püüdsid politsei eest kahe sõidukiga põgeneda. Üks meestest hüppas oma sõidukist välja ja põgenes võssa, kust ta peagi leiti.

Teine isik üritas põgenedes autoga politseisõidukit rammida. Põgeneja sunniti peatuma pärast auto tagumise rehvi läbitulistamist.

Päev hiljem, 3. mail andis Tartu maakohtu Võru kohtumaja kohtunik loa võtta vahi alla 1977. aastal ja 1976. aastal sündinud mehed. Grupi kolmas liige, 1978. aastal sündinud mees on kahtlustatavana üle kuulatud ning tema suhtes on kehtestatud keeld elukohast lahkumiseks.

Tegemist on ka varasemalt arvukalt kuritegusid toime pannud isikutega, kellele vargused on muutunud elatusallikaks.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et tänaseks on Võru kriminaalpolitseinikud tuvastanud grupi seotuse rohkem kui kahekümne garaažidesse sissemurdmisega Võru, Põlva, Valga ja Tartu maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles