Loeng vaatleb Eestit kui kosmoseriiki

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi selle hooaja viimane populaarteaduslik teeõhtu vaatleb Eesti võimalusi kosmoseriigina.


Seekordsel teeõhtul arutletakse, miks peaks just Eesti, vaatamata oma väiksusele, osalema inimkonna ees seisvate suurte probleemide lahendamisel, teatas TÜ ajaloo muuseum.

Millised kosmosetehnoloogilised väljakutsed on meile jõukohased? Mida me oleme juba saavutanud? Millised võiksid olla tulemused kümne aasta pärast?

Kõigest sellest kõneleb maikuisel teeõhtul teemal «Kosmoseriik Eesti: milline on meie panus inimkonna ees seisvate suurte väljakutsete lahendamisel?» Tartu Ülikooli dotsent ja Tartu Observatooriumi vanemteadur Mart Noorma.

Selle hooaja viimane sariüritus «Teeõhtud teadlastega» algab esmaspäeval, 9. mail kell 17.15 TÜ ajaloo muuseumi konverentsisaalis. Teeõhtud jätkuvad septembris.

Kord kuus toimuval üritusel on kõikidel huvilistel võimalus kuulata teadlaste ettekandeid avalikkusele huvipakkuvatel teemadel ning esitada oma küsimusi ja arvamusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles