President Ilves annetab hukkunud politseinikule teenetemärgi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkaristi kuldrist.
Kotkaristi kuldrist. Foto: Kaitseväe peastaap

President Ilves otsustas annetada täna pärastlõunal Võrumaal tulistamises hukkunud kaitsepolitseinik Tarmo Laulile postuumselt Kotkaristi Kuldrist.

«Minu kaastunne kuulub Tarmo Lauli perekonnale, kolleegidele ja sõpradele. Ma leinan koos teiega, leinan vabariigi presidendi ja Eesti kodanikuna,» teatas Ilves. «Me langetame täna pea üle 13 aasta Eesti riiki teeninud, Eesti riigi julgeoleku ja meie kõigi turvalisuse eest seisnud noore mehe mälestuse ees.»

«Ma tahan, et kõik mõistaksid: see, kes ründab Eesti julgeolekut ja turvalisust kaitsvaid ametnikke, see ründab meie riiki,» rõhutas Ilves.

President soovis kahele Tarmo Lauli haavata saanud kolleegile kiiret paranemist.

Hukkunu lähedastele ja kolleegidele avaldasid kaastunnet ka peaminister Andrus Ansip ja siseminister Ken-Marti Vaher.

«Tänane traagiline sündmus tuletab meile valusalt meelde politseiniku elukutse ohtlikkust. Oleme tänulikud hukkunud Tarmo Laulile ja kõigile teistele Eesti politseinikele, kes oma igapäevatöös tegutsevad selle nimel, et Eesti oleks meile turvaline paik elamiseks,» teatasid ministrid.

«Eesti rahvas ühineb leinas, et mälestada kahe poja isa, kes andis oma elu, kaitstes korda ja seaduslikkust riigis. Soovime kiiret paranemist haavata saanud politseiametnikele,» lisasid Vaher ja Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles