Üheksa riigi spetsialistid hakkavad Tartus koostama Euroopa e-arengukava

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna leiab Tartus, Londoni hotellis aset suurejooneline üle-Euroopalise e-arengu kavandamise konverents «DLA - Digital Local Agenda», mis toob Emajõelinna üheksa riigi esindajad. Kokkutulnud vaagivad ühiselt kohaliku e-keskkonna arendamise võimalusi.


Konverentsi ühe korraldaja, Tartu Ülikooli geoinformaatika ja kartograafia professori Tõnu Oja hinnangul on konverentsi eesmärk eelkõige arutada võimalusi kogu Euroopas ühise soovitusliku metoodika väljatöötamist. Metoodika abil saaksid kohalikud omavalitsused hinnata piirkonna valmisolekut e-teenuste pakkumiseks ning kavandada viise, kuidas soovitud tulemuseni jõuda ja e-teenuste kättesaadavust parandada.

«Ülesanne on keeruline, kitsaskohtadeks võivad selle juures osutuda elanikkonna eri rühmade kaasamine, erinevused e-valmiduses aga ka kohalike omavalitsuste suurus ja suutlikkus,» märkis Oja ülikooli pressiesindaja vahendusel.

Lisaks partneritele üheksast riigist võtavad konverentsist osa ka kohalike omavalitsuste juhid, e-arengute kavandamisega tegelevad poliitikud, ametnikud, ettevõtjad jpt.

Inglise keeles läbi viidavast konverentsist osavõtt on prii ning kõik huvilised on oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles