TÜ tudengid tulid rahvusvahelisel kohtupidamise võistlusel kolmandaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Haagis ÜRO rahvusvahelises kohtus peetud mainekal Teldersi harjutuskohtu võistlusel saavutas Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tudengite võistkond kolmanda koha.


Euroopa mainekaima rahvusvahelise õiguse võistluse kolmas koht võideti 20 riigi arvestuses ja võistkonna liige Kärt Pormeister arvati kümne parima suulise esineja hulka, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Võidukasse naiskonda kuulusid hagejate esindajatena Kerstin Linnart ja Marina Ninaste ning kostjate poolelt Anni Prants ja Kärt Pormeister. Võistkonda juhendasid TÜ rahvusvahelise õiguse assistent Katre Luhamaa ja õigusteaduskonna magistrant Miiko Vainer.

Miiko Vaineri sõnul oli meie tüdrukute ülikõrge tulemus eriti kiiduväärt just seetõttu, et pingeliseks võistluseks valmistuti üheksa kuu jooksul õpingute kõrvalt, samal ajal kui mitmetes teistes ülikoolides võetakse selleks puhuks vaba semester.

«Kärt Pormeistri oraatorite seas esikümnesse jõudmine on samuti märkimisväärne, sest paljud nii kõrgetel kohtadel on just inglise keelt emakeelena kõnelevad esinejad,» leidis Vainer.

Telders on igal aastal ligikaudu 40 Euroopa ülikooli ühendav rahvusvahelisele õigusele keskenduv harjutuskohtu võistlus, mida korraldab Leideni ülikool Hollandis. Võistlust peetakse maailmas oma alal üheks mõjukamaks. Lõppvõistlusele Haagi Rahupaleesse pääseb igast riigist vaid ühe ülikooli õigusteaduskonna võistkond.

Igal sügisel annavad Teldersi korraldajad välja fiktiivse, kuid poliitiliselt ja õiguslikult aktuaalse kaasuse, milles on vaidlevateks poolteks kaks riiki, kes on otsustanud oma vaidluse lahendada ÜRO ühe tähtsama organi, rahvusvahelise kohtu ees.

Võistkonnad valmistavad ette kaks kirjalikku memorandumit (üks hagejate ja teine kostjate poolt) ning kaitseb oma seisukohti suuliselt kohtu ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles