Tähtvere väljalt kostab ehitusuudiseid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mess Ehitus ja Sisustus Tartu näitustehallis.
Mess Ehitus ja Sisustus Tartu näitustehallis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäevast laupäevani Tartu Näituste keskuses korraldataval messil saavad  spetsialistid ning koduomanikud näha uuemaid ehitus- ja sisustustrende. Seminariprogramm keskendub, nagu viimastel aastatel tavaks, energiasäästule ja hoonete sisekliimale. Ekspositsioonide ala on aga tihedam kui kunagi varem sel 23-aastase ajalooga üritusel.

Messi Ehitus ja Sisustus projektijuhi Anders Urbeli sõnul on need valdkonnad korraga esindatud, et pakkuda külastajatele terviklikumat ja põnevamat ülevaadet sektori arengusuundadest. Tutvuda saab üle 140 ettevõtte toodete ja teenustega. Esindatud suur valik firmasid üldehituse ja ehitusmaterjalidega seonduvatest ettevõtetest kuni mööbli ja tööriistade tootjateni välja.

Tänavu on mess ka varasematest rahvusvahelisem, sellele on kaasatud firmasid ka Lätist, Leedust ja Saksamaalt, täpsustas Urbel. Kui ehitus katab Tartu messikeskuse A- ja B-paviljonid, siis C-paviljon on täiel määral sisustuse päralt. Seejuures pole unustatud ka lapsi.

Projektijuhi sõnul on sisustushallis tõenäoliselt tõmbenumber disainiala, kus fookuses on hübriidruum ehk kontori sisustamine viisil, mis toetaks meeskonna loomingulist tööd ning pakuks võimalusi nii eraldi kui ka koos töötamiseks.

Eluruumide kõrval leiavad käsitlemist veel saunad ja kasvuhooned ning aedade veesilmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles