Leekides korter, sissesõidetud majauks, vrakiks põlenud auto: mees korraldas Tartu vallas suurema segaduse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vihmasel ja pimedal pühapäevaõhtul alustas politsei operatsiooni, et pidada Tartu vallas kinni ebaadekvaatselt käitunud ja varalist kahju tekitanud 43-aastane mees.

Esmalt said väljakutse päästjad. Kella poole üheks paiku õhtul ajal põles Vedu külas ühes kortermajas tuba ja koridor. Päästjad kustutasid tulekahu lõplikult kella 22.04ks. Inimesi põlengu ajal korteris ei viibinud.

Kella 21 ajal said päästjad juba uue väljakutse, seekord Sootaga külla, kus põles kraavi sõitnud maastur Toyota Hilux. Päästjad kustutasid lahtise leegiga põlenud sõiduki.

Samal ajal alustas politsei aga operatsiooni. Kaks kirjeldatud tulekahju on omavahel seotud. Nimelt teatati Vedu külast kella 20.30 paiku, et üks mees tulistas raketipüstolist kahte hoonet. Sellest saigi alguse korteripõleng.

Seejärel kihutas laskja minema Toyota Hiluxi maasturiga ning põrutas Sootaga külas autoga läbi ühe maja varjualuse ja ukse kaudu majja sisse. Nii auto kui ka maja said kahjustusi. Edasi sõitis mees autoga kraavi, kus see süttis. Esialgu pole teada, millistel asjaoludel auto põlema läks.

Politsei esialgsetel andmetel oli tegemist tuttavate isikute omavahelise arveteklaarimisega. Sündmuskohalt kogutud infole tuginedes pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe, kes viidi asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Vahejuhtumites inimesed õnneks vigastusi ei saanud ning kõrvalistele isikutele ohtu ei olnud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises kriminaalmenetluses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles