Elva linn võtab viimasel minutil üle kahe miljoni laenu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva spordihoone kogumaksumuseks on kavandatud 3,2 miljonit eurot. Ligi 1,2 miljonit kulub ujula projekteerimiseks ning ehituse alustamiseks.
Elva spordihoone kogumaksumuseks on kavandatud 3,2 miljonit eurot. Ligi 1,2 miljonit kulub ujula projekteerimiseks ning ehituse alustamiseks. Foto: Eskiis: Sirkel & Mall OÜ

Napilt nädal enne valimiste lõpp-päeva ja vahetult enne suure Elva valla tekkimist võtab Elva linn 2 420 000 eurot laenu. Laenuraha kulub kolmele objektile: gümnaasiumile, spordihoone juurde ehitatavale ujulale ning Elva tenniseväljakutele

Pea pool laenusummast, 1 190 000 eurot kulub Elva uue spordihoone juurde kerkiva ujula projekteerimiseks ja esimese etapi ehitamiseks. «Oleme ujula projekti juba ekspertiisi saatnud, kuid raha kulub lisaks projekteerimisele ka ujula esimese etapi ehitusele, mis peaks algama 2018. aastal,» selgitas Elva linnapea Aivar Õun.

Pea sama palju, 1 180 000 eurot läheb Elva gümnaasiumi esimese etapi renoveerimistööde lõpetamiseks. «Remonditööd saavad oktoobri lõpus valmis ning seni oleme ehitust oma vahenditest finantseerinud, aga raha hakkab otsa lõppema,» põhjendas laenu võtmise vajadust Elva linnapea.

Ülejäänud laenusumma, 50 000 eurot kulub Elva kahe tenniseväljaku renoveerimiseks. «Selle eest vahetatakse välja tenniseväljakute katted. Need tööd on plaanis valmis teha tuleval kevadel,» märkis Õun.

Kuigi volikogu hääletas laenuvõtmise otsust ajal, mil tänane Tartu Postimees juba trükikojas oli, ei kahelnud Aivar Õunal eile keskpäeval selles, et see läbi ei peaks minema. 

«Need projektid olid ette valmistatud juba eelmise koalitsiooni poolt,» selgitas Õun, kes on linnapeaametis olnud poolteist kuud.

Õun lisas, et need hooned on tekkivale Elva vallale äärmiselt tähtsad. Liiatigi pole alust arvata, et vahetult enne valimisi ükski volikogu julgeks hääletada laenuvõtmise vastu, mille abil valmivad spordirajatised ja koolimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles