Arstiteaduskond tähistab suurt juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Biomeedikum.
Pildil Biomeedikum. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sel nädalal tähistab Tartu ülikooli arstiteaduskond oma 385. aastapäeva kahe konverentsi, arstiteaduskonna medalite kätteandmise ning parimate tunnustamisega.

Kõigile huvilistele avatud aastapäevaüritused algavad neljapäeval, 12. oktoobril Biomeedikumis teaduskonverentsiga, kus valdkonna teadurid, õppejõud, doktorandid ja üliõpilased tutvustavad viimase aasta teadusuuringute tulemusi.

Traditsioonilise aastapäeva konverentsi fookusteemaks on tänavu «Teadus terviseks!», et tuua tähelepanu teadusuuringute olulisusele Eesti rahva tervise edendamisel. Konverents toimub 13. oktoobril Biomeedikumis  ja selle avab akadeemilise loenguga Helsingi ülikooli emeriitprofessor ning vastvalitud Tartu ülikooli audoktor Markku Kaste, kes kuulub maailma tippu akuutse insuldi uuringute vallas.

Reede, 13. oktoobri õhtul toimuval dekaani vastuvõtul Tartu ülikooli muuseumi valges saalis antakse kätte Tartu ülikooli arstiteaduskonna medalid, TÜ kliinikumi teadustöö preemia, mitmed stipendiumid ning tunnustatakse teaduskonverentsi parimaid.

Sel aastal pälvivad arstiteaduskonna medali lastegastroenteroloogia dotsent ja arstiteaduse ingliskeelse bakalaureuse- ja magistriõppe programmijuht Oivi Uibo pühendunud töö eest ingliskeelse arstiõppe programmi arendamisel ning gastroentroloogia dotsent Riina Salupere tunnustuseks järjepideva töö eest arstide pädevushindamise komisjoni juhtimisel.

Arstiteaduskonna aastapäeva programmiga saab lähemalt tutvuda meditsiiniteaduste valdkonna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles