Kirjanikud kogunevad muuseumi ja kunstnikud kirjandusmajja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev.
Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev. Foto: Sander Ilvest

Eesti kirjanike liit tähistab täna Eesti Rahva Muuseumis oma liidu 95. aastapäeva. Tartu kirjandusmaja ei jää aga tühjaks, sest samal ajal tähistab seal oma 60. aastapäeva Tartu kunstnike liit.

«Tartus peame laupäeval pidu koos liidu liikmete ja sõpradega, aga laiemalt saavad kirjanike juubeliaastast osa kõik lugejad,» ütles kirjanike liidu esimees Tiit Aleksejev.

Kirjanike liidu 95. aastapäevaks

Rahva Raamatu esinduspoes Viru keskuses on avatud soovituste sein, millel kümmekond kirjanike liidu liiget jagavad oma lugemissoovitusi. Rahva Raamatu Tartu kauplusest on lähinädalal võimalik saada soovitusi paarilt Emajõelinna kirjanikult.

Koostöös kirjastusega Varrak on kirjanike liidu 95. aastapäevaks ilmunud kommenteeritud luuleantoloogia «Kas siis selle maa keel ...», mille on koostanud kirjandusteadlane Endel Priidel. 12 peatükis on 200 aasta jooksul ilmunud 100 luuletust 67 autorilt. 

Praegu on liidus 315 liiget. Nende seas on kirjanikke, tõlkijaid, kirjandusteadlasi ja -kriitikuid nii kodu- kui ka välismaal. Aleksejevi sõnul võiks kirjandusel olla ühiskonnas alati enam kõlapinda, kuid siiski ei ole täna vaja kodumaise kirjanduse hääbumise pärast karta.

Tartu kunstnike liit 60

Ei ole praegu hirmugi, et ka kunst võiks kuhugi kaduda. Tartu kirjandusmajja kogunevad täna Tartu kunstnike liidu liikmed eesotsas juhatuse esimehe Markus Toomperega ja mõned kutsutud kunstisõbradki tähistama selle liidu 60. aastapäeva.

Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere.
Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere. Foto: Peeter Langovits

Tartu kunstnike liit on mittetulunduslik ühing, mis koondab professionaalseid kunstnikke ja kunstiteadlasi. Praegu on liikmeid 159.

Liidu eesmärgiks on edendada kunsti, luua võimalusi enesetäiendamiseks, vahendada informatsiooni nii Eestis toimuvate kui ka rahvusvaheliste sündmuste ja näituste kohta. Ühtlasi loob liit oma liikmetele esinemisvõimalusi, aitab infot vahetada ja koguda ning erialaseid kontakte luua, arendada koostööd organisatsioonide ja kunstnike vahel nii kodu- kui ka välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles