Noore kunsti oksjoni kalleima töö eest maksti üle 2000 euro

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noore kunsti oksjon.
Tartu noore kunsti oksjon. Foto: Lilian Lukka

Reede õhtul Tartu loomemajanduskeskuses toimunud seitsmeteistkümnendal Tartu noore kunsti oksjonil müüdi 52-st enampakkumisel olnud tööst 42. Kalleim pakkumine kerkis üle 2000 euro.

Oksjon toimus samaaegselt nii loomemajanduskeskuse saalis kui ka Osta.ee portaalis. Saalis tehtud pakkumistega osteti 18 teost ja Osta.ee keskkonnas 24.

Kalleimalt müüdi tänavakunstnik Edward von Lõnguse «Surmatants Endliga ehk Endli kepp», mille lõpphinnaks jäi 2150 eurot. Alvar Reisneri «Maastik Moskvichiga» kerkis 1700 euroni. Väga aktiivne enampakkumine käis ka kahe teise Edward von Lõnguse töö pärast: «Surmatants palgiga» müüdi 1650 euroga ja «Follow the money» 1400 euroga.

Tartu loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul oli seekordne oksjon üsna eelmiste sarnane, sest oksjoni kõrgeimad hinnad tulid taas tänavakunsti teostega.

Kokku esitati seekordsele oksjonile 217 tööd 114 erinevalt kunstnikult. Enampakkumist juhtis Vanemuise teatri näitleja Jaanus Tepomees. Tartu noore kunsti oksjon toimub igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles